Bugun...


EDK Cilo Hasretine Son Verdi
Tarih: 30-08-2023 00:57:48 Güncelleme: 30-08-2023 01:12:48 + -


Cilo Dağı’na zirve tırmanışı ile özlenen hasret sona erdi.

facebook-paylas
Tarih: 30-08-2023 00:57

EDK Cilo Hasretine Son Verdi

Kurulduğu günden itibaren çalışmaları, organizeleri ve zirve tırmanışları ile büyük başarılara imza atan Elbistan Dağcılık Kulübü (EDK) terör nedeniyle uzun yıllar kapalı olan 4 bin 135 metre yüksekliğindeki Cilo Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirerek özlenen hasrete son verdi.

                Elbistan Dağcılık Kulübü sporcuları, Hakkari’de terör nedeniyle uzun süre tırmanış ve etkinliklere kapalı olan Türkiye'nin en yüksek 2. dağı olan Reşko Dağı’nın 4 bin 135 metre yüksekliğindeki zirvesine tırmandı ve başarılı zirve tırmanışlarına bir halka daha ekledi. Uzun yıllar kapalı kalan zirveye duyulan hasrete EDK bu başarılı tırmanışı ile son noktayı koymuş oldu.

4 bin 135 metredeki zirveye ulaşan EDK sporcuları Ertan Gümüştekin, Enes Danacı ve Turgut Ümmetoğlu, kulübün Kurucu Onursal Başkan Merhum Ecz. Hakan Coşkun ile Merhum Fuat Güneş ve 6 Şubat’taki depremde hayatını kaybeden kulüp sporcusu Merhum Dr. Mehmet Akif Tap’ı anarak, zirve tırmanışını onlara ithaf ettiler. Zirvede tutulan seyir defterine de “Nice zirvelere. Ayağımızın tüm zirvelere basması dileğiyle. Şimdi yeni hedeflere” notunu eklediler.

Cilo Dağı Zirve Tırmanışı Lideri Ertan Gümüştekin, organize hakkında yaptığı değerlendirmelerde,

“Terör nedeniyle kapalı olan Cilo Dağına açılmasının ardından gerçekleştirdiğimiz organize ile zirve tırmanışını hayata geçirdik. Tırmanışı 4 günde tamamlayarak 2 bin 500 metre irtifa kazanıp geri indik, teknik tırmanış gerektiren zorlayıcı etapları olan bir rotaydı, Cilo ile olan hasretimize Elbistan Dağcılık Kulübü adına son verdik. Bu anlamlı ziyaretimizi Onursal Başkanımız Merhum Ecz. Hakan Coşkun ile Merhum Fuat Güneş ve 6 Şubat’taki depremde hayatını kaybeden kulüp sporcusu Merhum Dr. Mehmet Akif Tap’a ithaf ettik” şeklinde konuştu…

Cilo Dağı Zirve Tırmanışı dolayısıyla sporcu arkadaşlarını içtenlikle tebrik eden ve kutlayan EDK Başkanı Mustafa Kemal Kadayıfçı ise, zorlu tırmanışı başarıyla tamamlamalarını anlamlı olduğunu ifade etti.

Cilo-Reşko Dağı’nın, yıllardır terör nedeniyle tırmanışa kapalı tutulduğunu hatırlatan Kadayıfçı, “Elbistan’da dağcılık sporuna gönül veren sporcularımız, Türkiye’nin en yüksek ikinci dağında zirve heyecanı yaşadılar. 4 bin 135 metrede kulübümüzün kurucu başkanı Hakan Coşkun ağabeyimizi, Fuat Güneş ve depremde şehit verdiğimiz Akit Tap kardeşimizi anarak vefa örneği sergilediler.

Cilo Dağı, terörden arındırıldıktan sonra dağcıların yeni rotası oldu. Elbistan’da bu spora gönül verenler olarak Türkiye’nin ikinci büyük dağında Elbistanlıların da ayak izi olsun istedik. Arkadaşlarımızı kutluyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde farklı rotalarda da tırmanışlarımıza devam edeceğiz” dedi.




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI