Bugun...



Gürbüz: “İşçinin Hakkına Göz Dikilmemeli”

CHP’den AEL Maden İşçilerine Tam Destek

facebook-paylas
Tarih: 14-08-2024 02:30

Gürbüz: “İşçinin Hakkına Göz Dikilmemeli”

CHP’den AEL Maden İşçilerine Tam Destek

Gürbüz: “İşçinin Hakkına Göz Dikilmemeli”

CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Onur Gürbüz, Çelikler Holding bünyesindeki AEL Kömür İşletmesi’nde işçilerin ücretlerindeki artışın yetersiz olduğu gerekçesiyle başlattıkları greve destek verdi. Başkan Gürbüz, “İşçilerin hak ve hukukuna göz dikilmemeli” dedi.

“ALINAN SON KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

İşçilerin hak ve hukukuna göz dikilmemesini isteyen Başkan Gürbüz, “Evindeki çocuğuna ekmek götürmek için ölümü göze alan bu insanların yerine koyun kendinizi ve son almış olduğunuz kararı gözden geçirin” dedi.

“EMEKÇİLERİN HAKKINA GÖZ DİKEN ÇELİKLER HOLDİNGİ KINIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak işçinin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Onur Gürbüz, “Yıllardır termik santralin külünü, pisini çekip, ölümü göze alarak, ekmeğinin peşinde koşan, alın terini sofraya sunan emekçi kardeşlerimizin hakkına göz diken bu köhne zihniyeti, Çelikler Holding’i kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZE BU YAPILAN ZULÜMDÜR”

Termik santral kaynaklı hava kirliliğinin bölge halkını kanser ettiğini dile getiren CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Onur Gürbüz, “Elbistan'ımızda ölümlerin üçte ikisi kansere bağlı. Bunun sebebini herkes biliyor. Hava kirliliği en üst düzeyde. Bunlara rağmen evine ekmek götürmek için ölümü göze olan emekçi kardeşlerimize bu yapılanlar zulümdür. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz işçilerimizin yanındayız. Bu hukuksuzluğa hem şehrimizde hem de ülkemizde ses getirmek için mecliste Milletvekilimiz Ali Öztunç, Elbistan'da bizler sürekli dile getireceğiz. Sendikamızla da görüşerek yaşanan sorunun bir an önce çözüme kavuşması için elimizden ne gelirse yapacağız” şeklinde konuştu.

“İŞÇİLERİN SESİNİ DUYUN HAKKINI TESLİM EDİN”

Grev yapan bazı işçilerin iş akdinin sonlandırıldığını hatırlatan Başkan Onur Gürbüz, “Çelikler Holding’e çağrımızdır; işçilerimizin hakkına, hukukuna göz dikmeyin. Nasıl olsa mecbur, çalışmak zorunda olarak bakmayın. Elbet bir gün bu devran da döner. Daha fazla mağduriyetler yaratmadan bu insanların sesini duyun ve haklarını teslim edin. İşten çıkarmayla çözüm üretmeyin. İnsan onurunu düşünün. Yıllar önce Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in dediği gibi tek isteğimiz; "Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen” değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI