Bugun...



“Haziran’ın Sonu Yaz Olacak”

Öztunç: ‘Denizleri İdam Eden Hâkimlerle İstanbul Seçimlerini İdam Edenler Arasında Fark Yok!”

facebook-paylas
Tarih: 09-05-2019 23:35

“Haziran’ın Sonu Yaz Olacak”

TBMM’de söz alan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “İstanbul seçimlerini idam eden hâkimler!” benzetmesiyle Deniz Gezmişleri idam eden hâkim arasında farkın olmadığını vurguladı. Öztunç, konuşmasında “Mart’ın sonu bahar demiştik, inşallah Haziran’ın sonu yaz olacak” dedi.

TBMM’de gerçekleşen 27. Dönem 2. Yasama Yılı 74. Birleşimde yerinden söz alarak kısa bir konuşma gerçekleştiren CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gurup konuşmasında “YSK’daki çete” olarak tanımladığı hâkimleri ironi bir dille eleştirdi.

Sözlerine 1 Mayıs günü Elbistan’dan Şanlıurfa’ya İşçi Bayramını kutlamaya giden ve yolda yaşanan kaza sonrası hayatlarını kaybeden işçileri anarak başlayan Öztunç, “1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Şanlıurfa'da meydana gelen trafik kazasında benim de hemşerim 5 işçimiz yaşamını yitirdiler. Bir kez daha kendilerine Allah'tan rahmet, tüm Elbistan'ımıza ve işçilerimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

“SONUNDA DEMOKRASİ KAZANACAK!”

Konuşmasının devamında mevcut gündemi yorumlayan Öztunç, TBMM’de yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“6 Mayıs 1972 yılında Deniz Gezmişleri, ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ diye haykıran Deniz Gezmişleri idam eden hâkim ile İstanbul seçimlerini idam ettiren hâkimler, çete arasında hiçbir fark yoktur. Her ikisi de demokrasiyi idam etmiştir, her ikisi de demokrasiye zarar vermiştir. Ancak unuttukları tek bir şey var; er geç, sonunda demokrasi kazanacaktır. Mart’ın sonu bahar demiştik, Haziran’ın sonu inşallah yaz olacak.”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI