Bugun...



Kantinler MERCEK Altında

Okul Kantinlerinde “ŞIRINGALI ÖLÜM” Olaylarına Karşı Sıkı Denetim

facebook-paylas
Tarih: 25-12-2019 21:59

Kantinler MERCEK Altında

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki okul kantinleri ile çevresindeki bakkal ve marketlerde daha önce 2 çocuğun ölümüne neden olduğu iddia edilen şırınga şeklindeki çikolatayla ilgili denetimlerine başladı.

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlileri, Ankara ve Diyarbakır'da okul kantininde satılan şırınga çikolatanın neden olduğu iddia edilen ölümler sonrası harekete geçti.

İlçedeki okul kantinleri ile çevredeki bakkal ve marketleri denetleyen zabıta görevlileri, ürünlerin son kullanma tarihlerini ve TSE damgası olup olmadığını tek tek kontrol etti. Zabıta ekipleri, denetledikleri kantin ve bakkallarda iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, kantin ve personelin genel hijyen durumu ve kullanılan gıdaların muhafaza koşullarına uygunluğu gibi konular üzerinde titizlikle durdu. Yapılan denetimlerde, şırınga çikolata olarak bilinen ürünlere rastlanmazken gıda güvenliği ile ilgili çalışmaların aralıksız süreceği bildirildi.

Denetimlerle ilgili olarak Elbistan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, okul kantinlerinde öğrencilerin sağlığını tehlikeye düşürecek herhangi bir gıda ya da ürünün satılmasına asla müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, “Zabıta ekiplerimiz, Ankara ve Diyarbakır illerinde 2 çocuğun ölümüne neden olduğu ‘şırınga çikolata’ ile ilgili de çalışmalarına başlamıştır. Özellikle okul kantinlerinde öğrencilerin sağlığını doğrudan etkileyen bu ve benzeri gıda ürünlerinin satılmaması konusu üzerinde hassasiyetle durulmaktadır. Denetimlerimiz esnasında kantinler ve diğer işletmelerde ilgili tespit edilen eksikliklerle ilgili gerekli uyarılar ve işlemler yapılmaktadır” ifadeleri yer aldı.




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI