Bugun...



Kaynarca’da Kanalizasyon Sil Baştan

Elbistan Belediyesi, DSİ ve KASKİ Müdürlüğü ortaklığında sürdürülen Kaynarca Göleti Projesi

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2019 21:15

Kaynarca’da Kanalizasyon Sil Baştan

Elbistan Belediyesi, DSİ ve KASKİ Müdürlüğü ortaklığında sürdürülen Kaynarca Göleti Projesi kapsamında, gölet içerisinde kalan kanalizasyon projeye uygun şekilde yenilenerek taşınacak.

 İki büyük mahalle ve Şeker Fabrikası’nın kolektör hattı yükünü taşıyan kanalizasyon, Elbistan Belediyesi’nin çalışmaları ile büyütülerek yeni yerine taşınacak.

Yapılan çalışmalar hakkında Elbistan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere belediyemiz ile DSİ ve KASKİ ortaklığında yürütülen Kaynarca Göleti Projesi büyük oranda tamamlanma aşamasına geldi. Yaptığımız incelemelerde Yeşilyurt Mahallesi, Taşburun Mahallesi ve Şeker Fabrikası’nın yükünü taşıyan kanalizasyon hattının, Kaynarca Göletinin altında kalması ve yetersiz olması nedeni ile taşıma çalışması başlattık. Ekiplerimiz, KASKİ personeli ile istişare içerinde çalışarak kısa bir sürede tamamlanması planlanmaktadır”

Diğer yandan iki büyük mahalle ve Şeker Fabrikası’na hitap eden eski kanalizasyon sisteminde 400’lük büz kullanıldığını tespit ettik. Ancak kanalizasyonun taşıma gücünün artık bu deplaseyi kaldırmadığını gördük. Bu amaçla 600’lük büz kullanarak kanalizasyonda yaşanacak olan muhtemel tıkanmalarının önüne geçmiş olacağız” ifadelerine yer verildi.




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI