Bugun...



“Kış Geldi Doğalgaz Gelmedi”

Saadet Partisi Elbistan İlçe Başkanı Polat Doğalgaz Hizmetlerini Sorguladı

facebook-paylas
Tarih: 16-10-2018 11:42

“Kış Geldi Doğalgaz Gelmedi”

Saadet Partisi Elbistan İlçe Başkanı Sami Polat, büyük ümitlerle beklenen doğalgaz hizmetlerinin kış gelmesine rağmen hizmet olarak gelmemesini sert bir dille eleştirdi. Başkan Polat, net tarih verilmemesine dikkat çekerek, “Elbistan’a kış geldi ama doğalgaz hala gelmedi” dedi.

Elbistan’a doğalgaz verilmesi noktasında belirsizliğin sürdüğünü ve bu durumun halk arasında tedirginliklere neden olduğunu dile getiren Saadet Partisi Elbistan İlçe Başkanı Sami Polat, “Doğalgaz gelecek diye insanlar büyük masraflarda bulundu. Verilen tarihler gaz gelmeyince kış geldi ve vatandaş şimdi de kömür derdine düştü” şeklinde konuştu.

Elbistan’ı ve Elbistan halkını yakından ilgilendiren önemli konu hakkında kamuoyuna ve yetkililere açıklama ve bilgilendirmelerde bulunan Başkan Polar şunları söyledi:

“Elbistan’ımızın her konuda olduğu gibi doğalgaz konusunda da sahip çıkanı yok gibi gözüküyor. Kış kapıya dayadı ama doğalgazdan hâlâ bir haber yok. Elbistan’a doğalgazın 15 Ekim 2018’de verileceği yönünde büyük bir müjdeyle açıklamalar yapıldı. Bu konuda 15-20 gün önce fırtınalar koparanlardan ses seda yok.

Bu açıklamaları daha önceden de duymuştuk. Battalgazi Mahallesi’ne 2017 Aralık ayında veya 2018 sonbaharında gaz verileceğini duymuştuk. Ama onlar biraz söylentiydi. Çok inandırıcı değildi. Maalesef, doğalgaz son açıklamada kaydedildiği gibi 15 Ekim’de de verilmedi. Verilmemesine de fazla şaşırmayacağız.

İnsanları beklenti içerisine soktunuz. Özellikle Battalgazi Mahallesi, terminal civarı, Kümbet Mahallesinin bir bölümünde abonelikler dahi yapılarak gaz verileceği söylendi. İnsanlar, bu beklenti ile kömür dahi almadı. Şimdi soğuklar bastırdı ve ne olacağı belirsiz. Doğalgaz gelecek diye şu kriz ortamında halkımız evlerine tesisat çektirdi. Şimdi bir de kömür almak zorunda kalırsa ne olacak? Bunun hesabını kim verecek? Hem doğalgaz tesisatına borçlandı hem de kömüre borçlanacak.

Yerel seçimler yaklaşıyor. Biraz daha durup seçime yakın bir zamanda seçim malzemesi yapmak için gaz verilmeyecekse onu bilemem. Ama eğer öyle planlanıyorsa olan yine vatandaşa olacak. Yetkililerden biran önce halkımızı rahatlatacak bir açıklama bekliyoruz. İlçemize bir an önce doğalgazın verilmesi gerekiyor. Yoksa kış, karakışa dönecek. Halkımız soğukta üşümenin yanında bir de bütçe sıkıntısıyla karşı karşıya kalacak. Artık bu andan itibaren laf, söz değil acil eylem bekliyoruz. Seçime bırakırsanız Elbistan’ımıza yazık edersiniz.”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI