Bugun...



İŞKUR ve EGM’den Girişimcilik Kursu

İŞKUR ve Elbistan Gençlik Merkezi (EGM) girişimcilik kursu açıyor.

facebook-paylas
Tarih: 04-02-2019 23:17

İŞKUR ve EGM’den Girişimcilik Kursu

İŞKUR ve Elbistan Gençlik Merkezi (EGM) girişimcilik kursu açıyor. Ortaklaşa açılacak KOSGEB Girişimcilik Kursu, Elbistan’da 25 kişiye kendi işinin patronu olmaları için imkan tanıyacak.

2018 yılı sonunda 225 kişiyi Girişimcilik Sertifikası sahibi yapan İŞKUR ve Gençlik Merkezi, 2019 yılı için de yeni bir kurs programı için adım attı. Yeni dönem Girişimcilik Kursu’na başvurular, Elbistan Gençlik Merkezi’ne ya da İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne yapılabilecek. 25 kişiye kendi işini kurma şansı tanıyacak

KOSGEB Girişimcilik Kursu ile ilgili işbirliği protokolü, İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar ve Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz tarafından imzalandı. Protokole imza atan Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, yaptığı bilgilendirmede, “İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzle birlikte girişimciliğin geliştirilmesi ve üretimin artırılarak istihdam oluşturulması amacıyla yeni bir Girişimcilik Kursu düzenliyoruz. Daha önceden 225 kişiye bu eğitimi vermiştik. Bu kursumuz da 25 kişi sertifika sahibi olacak” dedi.

İŞKUR Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar ise, konu hakkında, “İŞKUR olarak girişimcilik konusuna büyük önem veriyor, insanımıza istihdam olanağı sağlayacak her projeye var gücümüzle destek veriyoruz. Gençlik Merkezi ile ortaklaşa düzenlediğimiz projemizle birlikte hem girişimcilerimiz hayallerindeki işyerini kurma imkanına kavuşacak, hem de ilçemiz kazanacak. Girişimcilik kursumuz 15-18 Şubat 2019 tarihileri arasında olacak. 25 kişilik KOSGEB destekli girişimcilik kursumuza katılan işsizlere İŞKUR tarafından 20 TL cep harçlığı verilecek. Kursa gelmek isteyen çalışan ve emeklilere ödeme yapılmayacaktır. Kursa gelen işsizlerin GSS primleri de İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Kursa başvurmak isteyen vatandaşlarımızın Elbistan Gençlik Merkezine veya Elbistan İŞKUR Hizmet Merkezine müracaat etmeleri gerekmektedir. Kursa başvurular 10 Şubat 2019 tarihinde sona erecektir. Kursiyer seçmeleri 13 Şubat 2019 tarihinde saat 10.00’da Elbistan Gençlik Merkezi Müdürlüğü binasında yapılacaktır.”  




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI