Bugun...



Makine ÖZEL Hizmet GÜZEL

Elbistan Belediyesi Asfalt Hamlesi İçin Düğmeye Bastı

facebook-paylas
Tarih: 04-09-2019 09:50

Makine ÖZEL Hizmet GÜZEL

Elbistan Belediyesi, asfaltlama çalışmaları kapsamında mevcut asfaltın kazınıp, geri dönüşümde kullanılabilmesi için özel makineyi devreye aldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ilçe merkezinde altyapısı bitmiş bütün ana arterleri sıfırdan asfaltla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Dökülen asfaltın kısa sürede yeniden kazılmasının önüne geçeceklerini kaydeden Başkan Gürbüz, caddelerde de sıfır park işlemi başlatacaklarının bilgisini verdi.

Elbistan Belediyesi’nin, altyapısı biten caddelerdeki asfalt çalışması devam ediyor. Daha önceden dökülen asfaltların kaldırımlarla aynı seviyeye ulaşması ve zeminin daha sağlam hale getirilmesi için kolları sıvayan Elbistan Belediyesi, mevcut bozuk asfaltı kazıyıp geri dönüşümde kullanabilmek için özel bir makine kiralamayı seçti. Pınarbaşı Caddesi’ndeki asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, maliyetten tasarruf edilmesi amacıyla bu zamana kadar mevcut asfaltın üzerine kaplama yapılmasını yol ömrü bakımından sağlıklı bulmadıklarını belirtti.

Bu amaçla tüm imkânları seferber ettiklerini kaydeden Başkan Gürbüz, Elbistan’ın en büyük sorununa çözüm bulmak adına başlayan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK”

 “Asfalt çalışmalarını başlattık. Öncelikle mevcut asfaltı kazıyoruz. Arkasından sağlam zemini bulduktan sonra kaldırımlara zarar vermeden asfaltı dökeceğiz, aslında işin mühendisliği de bunu gerektirir. Olması gereken çalışma budur. Bu biraz pahalı ve maalesef bu araçlar bölgemizde olmadığı için bölgeden kiralanabilen araçlar. Maliyetten de biraz tasarruf yapabilmek adına bugüne kadar asfalt sökülmeden üzerine kaplama şeklinde yapılmış. Bu da sağlıklı bir çalışma değil. Biz olması gereken çalışmayı yapalım diye tüm imkânları seferber ettik.

“ALTYAPI SORUNU YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

                Elbistan’da doğalgazın, havai hatların yere alınması ile ilgili yapılan çalışmaların tamamlandığı caddelerimizde ve sokaklarımızda altyapı sorunu yaşamak istemiyoruz. Dökmüş olduğumuz asfalt kısa sürede tekrardan kazınsın istemiyoruz. Elbistan’da şunu yapacağız. Biz asfalt çalışmasını bitirdikten sonra belli bir zaman aralığında altyapıdaki kazı çalışmalarına çok ciddi yaptırımlar ve cezalar getireceğiz. Özel kullanıcılar da kamu kurumları da artık yeni yapılan asfaltı bozamayacak, tahrip edemeyecekler. Çünkü bu tüm Elbistanlının bütçesi. Onun doğru kullanılması gerekiyor.

“2019 YILI SONUNDA ANA ARTERLERİ BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

                Biz asfalt çalışmalarının önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın bu anlamda bizden beklentileri yüksek. İnşallah 2019 yılı sonuna kadar Elbistan içerisindeki altyapısı tamamlanmış tüm ana ulaşım arterlerini bitirmeyi hedefliyoruz. Bu konuyla ilgili biz hazırlıklarımızı yaptık. Yaklaşık 5 milyon tl civarında bir asfalt malzemesinin siparişini verdik. Hedefimiz 60 kilometre. Mevsim şartları bize izin verdiği sürece bunu da tamamlayacağız. Elbistan’a da ben bunun müjdesini vermek istiyorum. İnşallah vatandaşlarımızın daha rahat araç kullanımlarına da hizmet etsin istiyoruz.”

“SIFIR PARK UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Pilot cadde olarak belirlenen bölgelerde sıfır park uygulamasına başlayacaklarını ifade eden Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, konu hakkında şu bilgileri aktardı:

“Bir şey daha yapıyoruz. Yeni yapmış olduğumuz bulvarlarda, asfalt çalışmasını tamamlamış olduğumuz yerlerde artık tamamında bisiklet yolu yapıyoruz. Ben buradan araç kullanıcısı kardeşlerimi de vatandaşlarımı da uyarmak istiyorum. Lütfen bisiklet yollarında taşıtla ilerlemeyin. Daha sonra biz onlarda da gerekli, ceza işlemi yapacağız. Pilot olarak başlayacağımız birkaç caddemizde de artık yollarımızda da sıfır park işlemini başlatacağız. Artık araçların yollarda kalmasını istemiyoruz. Yollarımızı işgal etmesini istemiyoruz. Onlarla ilgili şehrimizin farklı yerlerinde otopark çalışmalarını başlattık. Kısa bir zaman içerisinde inşallah onlarında duyurusunu yapacağız.”

 




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI