Bugun...



MAKUL TALEPLER TELAFİ EDİLECEK

İmar Planı Çıkmazında Talepler İtiraz Komisyonuna Aktarıldı

facebook-paylas
Güncelleme: 06-11-2018 23:18:56 Tarih: 06-11-2018 23:07

MAKUL TALEPLER TELAFİ EDİLECEK

Elbistan’ın, İller Bankası tarafından hazırlanan ve askı süreci sona eren imar planları ile ilgili olarak itirazların değerlendirilmesi amacıyla kurulan İtiraz Değerlendirme Komisyonu, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile belediye meclis üyelerinin katıldığı ikinci toplantısını yaptı.

Elbistan’a ait İller Bankası tarafından hazırlanan ve askı süreci 25 Ekim’de sona eren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile 1/5000’lik nazım imar planları ile ilgili itiraz ve sorunların görüşüldüğü İtiraz Değerlendirme Komisyonu, çalışmalarına devam ediyor.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir başkanlığındaki komisyon, ikinci toplantısını Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdi. Toplantıya, İller Bankası yetkilileri, DSİ, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, Mimarlar Odası, Mühendisler Odası, Harita Mühendisleri Odası başta olmak üzere meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile belediye meclis üyeleri katıldı.

İtiraz Değerlendirme Komisyonu’nun çalışmalarında gelinen aşama ile ilgili bilgi veren Komisyon Başkanı ve Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, ilk toplantının oldukça verimli geçtiğini söyledi. İlk toplantıda teknik düzeydeki konuların görüşülüp uzlaşı sağlanması noktasında faydalı sonuçlar elde edildiğini kaydeden Kaymakam Demir, konuşmasında şunları söyledi:

“KOMİSYON ÇALIŞMALARI ÇOK OLUMLU”

“İlçemizin imar planı üzerindeki teknik konularla ilgili ilk toplantımızı yapmıştık. Bu toplantının ardından gelinen nokta ve atılabilecek adımlara ilişkin belirginleşen konular hakkında sivil toplum kuruluşlarımızı bilgilendirmek ve onların da plan üzerindeki görüşlerini dinlemek için Elbistan Ticaret ve Sanayi Odamızda ikinci toplantımızı gerçekleştirdik. Komisyonumuzun çalışmaları açısından çok faydalı bir toplantı olduğu kanaatindeyim. Toplantıya katılanlar, düşüncesini rahatça ifade etti.

İLGİLİ BİRİM VE YETKİLİLER KATILIMCILARA BİLGİ AKTARDI

Sorun olarak dile getirilen konularla ilgili DSİ, İller Bankası ve planı hazırlayan müteahhit firma yetkilileri tarafından detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Komisyona ulaşan teknik düzeydeki konuların başında Ceyhan Nehri’nin etrafındaki taşkın koruma alanı geliyordu. Bu konuda DSİ yetkililerimiz gerekli sunumu yaptı. Yine planda semt pazarları ile ilgili talepler vardı. Onlar ilgili notlar da İller Bankası yetkililerince alındı. Planda, şehrin genişlemesinin Yeşilyurt mahallemizdeki tek aks yerine Güneşli, Yunus Emre ve Cumhuriyet mahallelerine de kaydırılması teklifi vardı.

EMSAL YOĞUNLUKLARIN ARTIRILMASI GÖRÜŞLERİ DİNLENDİ

Emsal yoğunlukların artırılması ile ilgili görüşler dinlendi. Yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, bazı kamu hizmet binalarının şehrin dışına çıkarılması ve küçük sanayi sitesiyle ilgili taleplerin yerine getirilebilirliğine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

MAKUL TALEPLER TELAFİ EDİLECEK

Çalışmaların 2 ay içerisinde bitirilmesini planlıyoruz. Bin 165 adet bireysel itiraz, Büyükşehir Belediyesi’nde görüşülecek. Komisyonumuz da yukarıda belirttiğimiz ana ve teknik detaylarla ilgili çalışmasını yapacak. Makul talepler telafi edilecek.”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI