Bugun...



Malap Der Başkanı Kaya’ya Ahde Vefa

Onursal Kurucu Başkanın Hizmetleri Plaketle Taçlandı

facebook-paylas
Tarih: 04-08-2024 01:58

Malap Der Başkanı Kaya’ya Ahde Vefa

Onursal Kurucu Başkanın Hizmetleri Plaketle Taçlandı

Malap Der Başkanı Kaya’ya Ahde Vefa

               Yurt dışı yaşamının ardından memleketi Elbistan’a dönerek iş dünyası ve siyasete atılan Hacı Kaya, doğduğu köye sevdasını yansıtmak adına kuruculuğunu üstlendiği Malap Der ile birlikte hizmetler sunarak büyük sevgi ve saygı ile karşılık gördü. Başkan Kaya’nın, hizmetleri ve çabası Bakış halkı ve gençliği tarafından plaketle taçlandı.

               Çöplük ve atıl bölgeye binlerce fidan dikerek, Malap Gençlik Ormanı’nı geleceğe oksijen ve yaşam alanı olarak sunan, Asrın Salgını Cpvid-19 döneminde Malap Der olarak yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye gıda desteğinde bulunan, kasaba cadde ve sokaklarına binlerce metrekare parke taşı döşenmesine vesile olan, son olarakta Malap Der Kültür Evini diğerlerinde olduğu gibi şölen ve festival havasında Bakış halkının hizmetine sunan Malap Der Başkanı Hacı Kaya’nın bu özverili çalışmaları ve hzmetleri karşılıksız kalmadı.

               Hizmetleri takdir eden Bakış Halkı ve gençliği, Malap Der Kültür Evi açılışında teşekkürlerini ve sevgilerini sunmak adına Başkan Hacı Kaya’ya plaket takdim etti. Plaketi Alevi Kanaat Önderi Dede Garip Bozkurt alkışlar arasında verdi.

               Çalışmalarını ve hizmetlerini Malap Der adına yaptıklarını, yönetim kurulu üyeleri, yurt içi ve yurt dışı gurbetçilerle birlikte çeşitli kurumların destek ve katkıları ile güçbirliği yaparak sunduklarını ifade eden Malap Der Başkanı Hacı Kaya yaptığı konuşmada Bakış (Malap) halkına ve gençliğine teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:

               “30 Ekim 2019’da kurulan Malap Der, kasabamızın birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma adına büyük bir görev ve misyon üstlenmiştir. Kasabamızda yaşayan, yurt içinde ve yurt dışında bulunan Malap Halkının destek ve katkıları ile büyük işler başardığımı inanıyorum.

İlk ve en önemli icraatımız merkeze 1 kilometre uzaklıkta olan çöplü olarak atıl durumda bulunan 260 dönüm araziyi Malap Gençlik Ormanı olarak değerlendirdik ve 15 bin sedir fidanının toprakla buluşturduk. Bu önemli ve anlamlı çalışmaya Elbistan Eski Kaymakamı Sayın Özkan Demir ve bir önceki dönem Elbistan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gürbüz’ün büyük teşvikleri ve katkıları olmuştur.

Asrın Salgını Covid-19 Asrın Salgını ve kısıtlamaları döneminde 500 ihtiyaç sahibi ailemize gıda yardımında bulunduk. Yine bu zorlu dönemde Malap Gençlik Ormanına 5 bin sedir fidanını toprakla buluşturduk.

27 Mart 2021 yılında kasabanın ana caddesi güzergâhında 10 bin metrekare parke taşı döşedik. Parke taşını Elbistan Belediyesi katkı olarak sunarken döşeme konusunda Malap Der hizmet verdi.

27 Mart 2022 yılında ise Malap Der Kültür Evinin temelini attık. Aynı yıl içinde kaba inşaatı bitirerek, Kültür Evi Bahçesine ve bölgesine yine Elbistan Belediyesinin parke taşı desteğiyle çalışmaları tamamladık. Parke taşı döşeme işçiliğini Malap Der üstlenmiş ve halkımızın özverili emekleri ile hizmete dönüştürdük.

6 Şubat 2023 ‘te meydana gelen Asrın Felaketi depremlerde mağdur durumda kalan halkımıza ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza sosyal yardım desteğinde bulunduk.

Günümüze geldiğimizde 15 Mart 2024 tarihinde Elbistan Belediyesi tarafından Malap Der Kültür Evine 2 bin 500 metrekare parke taşı verildi. Çevre düzenlemesi ve parke taşı döşeme işleri köydaşlarımızın katkısı ile tamamlandı ve açılışa hazır hale getirildi.

Karşılıksız olarak yaptığımız özverili çalışma ve hizmetlerimizin plaketle taçlandıran halkımıza ve gençliğimize teşekkür ediyorum. Malap ve Malap halkı için fedakârca hizmet sunmaya devam edeceğiz. Çünkü Malap bizim her şeyimiz, toprağımız ve memleketimiz.”




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI