Bugun...



Maraş Sıra Gecesi ile Özüne Döndü

KAGİD Kahramanmaraş’ta Yıllar Sonra Birliktelik ve Dostluk Hasretine Son Verdi

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:16

Maraş Sıra Gecesi ile Özüne Döndü

Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİD) organize ettiği “Maraş Sıra Gecesi” yılların özlemine nokta koydu. Halk Bilimi Uzmanı, Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Danışma Kurulu ve Jüri Üyesi Yusuf Gündoğdu tarafından hazırlanan ve sahnelenen “Maraş Sıra Gecesi” yüzlerce davetlinin beklediği hasreti sona erdirdi.

Kahramanmaraş Öğretmen Evinde yüzlerce seçkin davetlinin yer aldığı “Maraş Sıra Gecesi” etkinlinde açılış konuşmasını yapan KAGİD Başkanı Kibar Özdemir, yaşanan ve yaşatılan güzellikler için Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer yetkililer ile emeği geçenlere içtenlikle teşekkür etti. Geçmişten bugüne Kahramanmaraş’ın tüm değerlerinin yaşandığı gecenin geleneksel hale geleceğini söyledi.

Tamamen Kahramanmaraşlı ses ve saz sanatçıları ve KAGİAD üyelerinden oluşan Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları adeta gecenin rengini oluşturdu. Sahne alan sanatçılar başta Kahramanmaraş yöresi olmak üzere birçok bölgeden türkü ve oyunları başarıyla sundular. KAGİAD Toy Türküleri Topluluğu ve KAGİAD Halk Oyunları Topluluğu ile KAGİAD Saz Grubu anlamlı gecenin yüküne çeken sanatçılar olarak alkış aldı.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan ile üst düzey bürokrat eşlerinin yer aldığı “Maraş Sıra Gecesi” yıllar sonra özünde Maraş’ı yansıtan güzellikler içinde gerçekleşti. Geceye katılan bürokrat ve iş dünyasının marka isimlerinin eşleri, Kahramanmaraş’ta çok uzun yıllar böyle bir geceyi yaşamadıklarını ifade ederek, KAGİAD Başkanı Kibar Özdemir ve Yusuf Gündoğdu ile emeği geçenlere içtenlikle teşekkür ettiler.

Stres ve yorgunluğun bittiği, dostluk ve kardeşliğin pekiştiği, güzel değerlerin paylaşıldığı ve özde Kahramanmaraş’ın yaşandığı “Maraş Sıra Gecesi” unutulmaz görüntülere sahne olurken, en kısa zamanda bu anlamlı gecenin birçok alanda tekrarlanması dileğinde bulundular.

Kahramanmaraş dışında görevli olmasına rağmen gelen KAGİAD Başkanı Kibar Özdemir tarafından davet edilen Yusuf Gündoğdu’ya ise tebrik ve takdir yağdı. Yıllardın beklenen özleme son verilmesine vesile olan Gündoğdu’ya teşekkür ettiler.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI