Bugun...



MUM DİBİNE KÖR YANAR!..

Atom Karınca İktidara Kışla’nın Yollarını Sordu

facebook-paylas
Tarih: 13-03-2024 00:30

MUM DİBİNE KÖR YANAR!..

Atalar, “Mum dibine kör yanar” demiş. Sözün özü Elbistan’a bağlı Kışla Köyünde yaşanıyor. Afşin-Elbistan A Termik Santralinin dibindeki Kışla Köyü, santralin her türlü zehir ve kül çilesini doyasıya yaşarken yollarının yapılamaması köye verilen altın madalya değerlendiriliyor(!) Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP Milletvekili Ali Öztunç, bu dramatik yaşama iktidarın el atmasını istedi.

               “Mum dibine kör yanar” sözünün özü Elbistan’a bağlı Kışla Köyünde yaşanıyor. Uzun yıllar iktidar karşı yakın bir durum sergileyen ve her seçimde AK Partiye büyük oranda oy veren Kışla Köyü halkı, yıllardır kül ve zehir yağmurlarına maruz kalmasına rağmen bir türlü yapılmayan köy yoluna isyan etme düzeyine geldiler.

               Bir süre önce Kışla Köyü ziyareti ile yerinde gördüğü ve duyduğu bilgilerle vatandaşların nabzını tutan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, bu trajikomik durumu TBMM’ye taşıyarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması için soru önergesi verdi.

               Elbistan ve bölgesinin sorunları ile yakından ilgilenen ve sorunları tespit ederek halkın sorunlarını gündeme taşıyan, çoğu zaman da çözümlenmesine vesile olan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin sözlü olarak yanıtlaması talebiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

               “​Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Kışla Mahallesi halkı her seçimde büyük çoğunlukla iktidara oy vermekte ancak hizmet alamamaktadır. İktidarın seçim öncesi verdiği sözler oy aldıktan sonra tutulmamakta, unutulup gitmektedir. Türkiye’nin sayılı kuruluşlarında Elbistan Termik Santrali’nin yanı başındaki bu mahallenin yolu harap haldedir. Genel seçim öncesi yapılacağı söylenen yol yapılmamıştır.

Buna istinaden;

 Perişan haldeki Elbistan kışla mahallesi yolu neden yapılmamaktadır? Kışla mahallesinin yolunu ne zaman yapacaksınız? Elbistan termik santralinin yanı başındaki kışla mahallemizin bu yolunu AK Partiye çok fazla oy verdikleri için mi yapmıyorsunuz? Yerel Seçimlerde seçmenden oy almak için bu yolun yapılacağı sözü tekrar vatandaşa verilecek midir?”




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI