Bugun...



Önce DEPREM Vurdu Sonra YANGIN

B Termik Yangınında 3 Kişi Gözaltına Alındı

facebook-paylas
Tarih: 06-06-2023 20:20

Önce DEPREM Vurdu Sonra YANGIN

Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın önde gelen termik santrali olan Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde bakım yapıldığı esnada büyük çaplı yangın çıktı. Yangın büyük korku ve endişe yarattı.

                6 Şubat depremlerinden sonra hasar alan Afşin- Elbistan B Termik Santrali, kapsamlı bir revizyondan geçiriliyordu. Santralin bir ünitesi geçtiğimiz günlerde devreye alınmış ve elektrik üretimine başlamıştı.

Diğer ünitelerin de devreye alınması için çalışma sürdürülüyordu. Bakım esnasında; santralin 3.ünitesinin baca gazı arıtma sistemi (FCD) bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın kısa sürede büyüdü. Alevlere, ilk olarak santraldeki yangın söndürme sistemi ile müdahale edildi. Metrelerce yükseklikteki alevler ve dumanlar gökyüzünü kaplarken, yangının söndürülmesi için Elbistan ve Afşin’den de çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlerin kontrol altına alınması için büyük çaba verildi.

Afşin-Elbistan B Termik Santralinde yıllar önce de büyük bir yangın olayı yaşanmış, felaket korkulan ölçülere ulaşmadan kontrol altına zorlukla alınabilinmişti.

Büyük ve yoğun çabaların ardından söndürülen yangın ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında şüphe üzerine gözaltına alınan 3 kişi alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI