Bugun...



“Özgür Hayvanlardan Ne İstiyorsunuz?”

CHP’li Öztunç’tan Hükümete Yaban Keçisi Avı Tepkisi

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2024 00:23

“Özgür Hayvanlardan Ne İstiyorsunuz?”

CHP’li Öztunç’tan Hükümete Yaban Keçisi Avı Tepkisi

“Özgür Hayvanlardan Ne İstiyorsunuz?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, bölgedeki 7 yaban keçisinin ihaleyle avlatılmasına sert tepki gösterdi. Öztunç, “Hükümet, doğa hayvanlarının öldürülmesinden eline geçecek paraya mı kaldı?” dedi.

Zorunluluk olmaksızın bir hayvanın öldürülmesinin yaşama karşı suç anlamına geldiğini belirten Öztunç, “Doğanın bu güzelliklerini katletmeyin” çağrısında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, av turizmi çerçevesinde Elbistan, Nurhak ve Engizek sınırlarındaki devlet avlaklarında toplam 7 yaban keçisinin avlanması için kota belirledi.

Bu kararın kabul edilemez olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Yaban hayatını koruması gerekenler, para karşılığında bu hayvanların ölüsü üzerinden hesap yapar olmuşlar” dedi.

Bu tür av kotalarının doğal dengeyi bozmaya yönelik gördüklerini dile getiren Öztunç, “Turizm değil hayvan katliamı ihalesinin iptali için her türlü yasal girişimde bulunacağız” değerlendirmesini yaptı.

Her avın, doğadan eksilen bir can anlamına geldiğini anlatan CHP’li Öztunç, “Memleketimin dağlarında özgürce dolaşan bu hayvanlardan ne istiyorsunuz? Doğanın süsü olarak kabul ettiğimiz bu hayvanları öldürmekle elinize ne geçecek? Buradan alacağınız 3-5 kuruşa mı kaldı bu devlet? AKP ve hükümet, bu vahşet ihalesinden vazgeçmeli. Toplum vicdanını yaralayan bu durumu, av turizmi kılıfına sokmak, yapılmak istenen katliamı örtmez. Her canlının yaşam hakkını kutsal kabul eden bir anlayışın savunucusu olarak bu kararın karşısındayız. Avrupa Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi'ne göre korunması gereken türlerin avlanması yasak. Bölgemizdeki çevre ve doğa örgütlerimizle gerekli adımları atacağız. Önce ihalenin iptali için yargıya başvuracağız. Doğayı ve yaşamı, toprağı ve suyu, içindeki bitki ve hayvanı, tüm canlıları korumak için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI