Bugun...



Rezerv Alanları Mercek Altında

Çevre Bakanı Kurum Elbistan’da İncelemelerde Bulundu

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2024 15:57

Rezerv Alanları Mercek Altında

Rezerv Alanları Mercek Altında

Küçük Kıyamet Asrın Felaketinin yaşandığı Elbistan’da incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şehir merkezindeki rezerv alanlara yeni eklemeler yapabileceklerini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin ikincisinin merkez üssü Elbistan’da deprem konutlarını ve inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Bakan Murat Kurum, Elbistan programına ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısı ile başladı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda; bakanlık personelleri tarafından Elbistan’daki deprem konutları ve rezerv alan çalışmalarındaki son durum hakkında brifing verildi.

Bakan Kurum, toplantıda; Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, siyasi parti temsilcileri ve oda başkanlarıyla özellikle rezerv alanlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Toplantının ardından Karaelbistan Mahallesi’ne geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, burada da anahtar teslimine hazır hale gelen deprem konutlarını inceledi. Bakan Murat Kurum, daha sonra ilçe merkezindeki rezerv alan ilan edilen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Hulusi Efendi Bulvarı’nda vatandaşlarla görüşen ve esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Kurum, İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı, Dulkadiroğlu Caddesi, Malatya Caddesi ve Ahmet Karacabey Caddesi’nde rezerv alan sınırlarıyla ilgili de bilgi aldı. Bakan Murat Kurum, özellikle ilçe merkezinde ticaretin kalbi olarak adlandırılan bu arterlerde rezerv alanların genişleyebileceğini dile getirdi. Bakan Kurum, söz konusu bölgelerde küçük çaplı ilavelerle yeni rezerv alan ilanlarının yapılabileceğinin altını çizdi.

İnceleme sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, “Deprem bölgesinin derdi derdimiz, sevinci de hepimizin sevinci olacak. Tek arzumuz ve isteğimiz deprem bölgesinin bir an önce ayağa kaldırmak. Kahramanmaraş’ımızı eski güzel günlerine kavuşturmak ve işin sonunda da vatandaşımızın dualarını almak onların evlerine gidip hoş sohbetler yapmak istiyoruz. Kaybedecek bir saniyemiz yok ve bu nedenle tüm ekibimiz ile burada durmayacağız ve dinlenmeyeceğiz; gece gündüz bu hizmetleri yapacağız. Proje alanlarımızı ziyaret ediyoruz ve vatandaşımızın bizden bizzat beklentilerini yerinde dinlemek ve yerinde çözüm üretmek sureti ile hızlı kararlar alıp o kararları da uygulayacağız” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Elbistan ziyaretinde TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mevlüt Kurt, Tuba Köksal, Mehmet Şahin ve Ömer Oruç Bilal Debgici ile Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz ve AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Mehmet Bölükbaşı ve ilçe protokolü eşlik etti.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI