Bugun...



“Sağlık Ürünlerini Eczanelerden Alın”

Elbistan Eczacılar Odası Temsilcisi Gül Tıbbi Maskenin Önemine Değindi

facebook-paylas
Tarih: 06-10-2020 15:42

“Sağlık Ürünlerini Eczanelerden Alın”

Kahramanmaraş Eczacılar Odası Şubesi Elbistan Hakan Coşkun Eczacılar Odası Temsilcisi Ecz. Serkan Gül, pandemi ve Covid-19 salgını döneminde maskenin önemine özellikle dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Gül, “Sağlık ürünlerinizi lütfen eczanelerden alın” dedi.

                Koronavirüs salgını, pandemi süreci ve salgından korunma yöntemleri hakkında kamuoyuna değerlendirmelerde bulunan Elbistan Eczacılar Odası Temsilcisi Serkan Gül, önemi ayrıntıları dile getirdi. Eczacılar Odası Elbistan Hakan Coşkun Oda Temsilcisi Gül, konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

                “Sevgili Elbistanlılar yaşadığımız bu salgın sürecinde kendimizi ve çevremizi korumak açısından en önemli koruyucu önlemlerimiz maske, mesafe ve hijyen kuralları olduğunu birçok defa sizlerle paylaştık.

                Maalesef son zamanlarda salgın yayılma hızı çok arttı ve çok acıdır ki birçok vatandaşımızı kayıp verdik. Bu kötü günleri atlatmamızı sağlayacak en önemli davranış kurallara uymak olacaktır. Fakat bu kurallara uyarken de kullandığımız malzemelerin yeterliliğine dikkat etmemiz gerekiyor.

Özellikle maskeler çarşıda, pazarda hatta işportacılarda satılmakta ve bu maskelerin büyük bir çoğunluğunun koruma açısından yeterli kaliteyi sağlamamakta olduğu birçok kez ilgili kurumların araştırmaları ile gösterilmiştir. Hatta bazılarının kumaş yerine kâğıttan yapılmış olduğunu görmekteyiz.

Peki, gerçekten koruyucu olan iyi bir maske nasıl olmalı? Maske 3 katlı kaliteli bir kumaştan yapılmış olmalı ve tel veya buna benzer bir aparatla burun üstünü kapatma özelliği olmalıdır. Bu bakımdan Eczanelerimiz maske gibi medikal bir malzemenin güvenli bir şekilde alınabileceği ve hastalarımıza her daim doğru danışmanlık hizmetleri verilen 1. Basamak sağlık kuruluşlarıdır.

Lütfen sağlığınıza direkt olarak etki edebilecek her ürünü eczaneden ve Eczacı danışmanlığında almaya özen gösteriniz aksi takdirde sağlığınızı geri dönülmez bir şekilde kaydedebilirsiniz. Tüm sağlık profesyonelleri şuan canla başla halkımızın bu sıkıntılı süreci atlatması için çalışmaktayız! Daha zorlu günler yaşamamak için herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi şarttır. Herkese sağlıklı günler dilerim.”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI