Bugun...



Sigara Tüttürene CEZA! Zehir Yağdırana ÖDÜL!

Afşin-Elbistan A Termik Santralinin olumsuz etkisini artırarak filtre sistemi olmaksızın doğaya

facebook-paylas
Tarih: 21-11-2019 21:33

Sigara Tüttürene CEZA! Zehir Yağdırana ÖDÜL!

Afşin-Elbistan A Termik Santralinin olumsuz etkisini artırarak filtre sistemi olmaksızın doğaya zehir saçması büyük tepkilere neden oluyor. Bölgede yaşayanlar yaptıkları değerlendirmelerde, “Bir sigara ile çevreyi kirletenlere ceza yağarken, insanların ve tabiatın üzerine zehir yağdıranlar adeta ödüllendiriliyor” ifadelerine yer veriyor.

                Hükümet tarafından çıkarılan özel yasa ile baca gazı arıtma ve filtre sistemi olmadan çalışmasına izin çıkarılan Afşin-Elbistan A Termik Santraline, yapılan yeni düzenleme ile 31 Aralık 2019 tarihine kadar filtre takma ve kurma zorunluluğu getirilmişti.

                Ancak neler değişti ve neler oldu ki bu son değişiklik şimdi de torba yasa ile tekrar devre dışı bırakılarak santralin zehir yağmasına izin veriliyor. Yıllardır Elbistan, Afşin ve bölge insanı ile birlikte doğanın can ve baş düşmanı olan zehir yağdırılmasına vatandaşlardan tepkiler artarak devam ediyor.

                Manşet Haber Fotoğrafında trajikomik bir şekilde görüldüğü gibi, yaşama, insana, doğaya ve canlıya saygı gereği zehir yağdırılmasına karşı çıkmak adına gösterilen tepkiler her gün artmaya başladı. Bölge insanı, bu ölümle iç içe yaşama zorlamaya, doğaya ve tabiata ihaneti şu sözlerle dile getiriyorlar:

                “Memlekette bir sigaranın dumanı bile cezaya tabi olurken, çevreyi kirletiyor, insanların yaşam hakkını tehdit ediyor diye cezaya çarptırılırken, yıllardır filtresiz olarak çalışan, çalıştırılan ve çalıştırılmasına izin verilen Afşin-Elbistan A Termik Santraline neden kimse ceza uygulayamaz, yaptırımda bulunamaz.

                Devlet büyükleri, yetkililer, ilgililer bir sigaranın zararlarına karşı inanılmaz ciddi tepkiler verirken, yıllarıdır doğayı kirleten, insanları üzerine asit ve kül yağdıran bu ölüm santraline ‘GIK’ diyemez?

                Vay memleketim vay! Yaşa ki daha neler göresin. Bir sigaranın insana ve çevreye zararını görenler, A Termik Santrali tarafından yaşatılan katliama neden göz yumarlar?




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI