Bugun...



“Sistematik Yıpratma Çabası Var”

Elbistan’a ziyarette bulunan CHP Mersin Milletvekili ve CHP Parti Denetmeni Hüseyin Çamak, son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da karşı yapılan provokasyon

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:07

“Sistematik Yıpratma Çabası Var”

Elbistan’a ziyarette bulunan CHP Mersin Milletvekili ve CHP Parti Denetmeni Hüseyin Çamak, son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da karşı yapılan provokasyon olaylarını değerlendirdi. Çamak, CHP İlçe Başkanlığında partililere yaptığı konuşmada, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na karşı sistematik bir yıpratma çabası var” dedi.

                Elbistan ziyaretinde CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut, CHP Kadın Kolları Başkanı Fidan Aytaç, CHP Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partililer tarafından karşılanan CHP Mersin Milletvekili ve CHP Denetmeni Hüseyin Çamak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da gerçekleştirilen saldırılar ve provokasyon olayları ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

                Çanak’tan önce partililere seslenen ve kamuoyuna değerlendirmelerde bulunan CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut, şu ifadelere yer verdi:

                “Genel Başkanımız ve partimiz üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan bir algı var. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve partimiz, terör örgütüyle ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Biz, bu süreçte hukukun işlemediğini de görüyoruz. Genel Başkanımızın olduğu bir ortamda birinci kademedeki devlet protokolünün bulunduğu bir alana polis kıyafetleriyle gelen provokatörler, Genel Başkanımızın önüne kurşun atma cesaretini gösterebiliyorlar. Ne yazıktır ki bu olayın gerçekleşmesi kadar trajik olan bir diğer husus ise, söz konusu şahsın gözaltına alındıktan sonra savcılığa bile çıkarılmadan salıveriliyor olması. Bir bu boyuttan baktığımızda, bir de 14-15 yaşındaki çocukların

Sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili sosyal medyadan paylaşım yaptılar diye kelepçelenerek gözaltına alınıp aylarca hapiste tutulabiliyorlar. Hukukun da işlemediği bir ortamla karşı karşıyız. Elbistan İlçe Teşkilatı olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar arkasındayız. Cumhuriyeti ve üniter devleti kuran bir partiyi terörle ilişkilendirmek hiç kimsenin haddine değildir.”

Daha sonra partililere seslenen ve kamuoyuna bilgiler aktaran CHP Mersin Milletvekili Çamak şunları söyledi:

“İKTİDAR VE GÜVENLİK GÜÇLERİ SALDIRIYA GÖZ YUMMUŞTUR”

“Son 1 yılda 500’ün üzerinde şehit verdik. 400’ün üzerinde de sivil vatandaşımız öldü. Şehitlerimizi uğurladığımız cenaze töreninde organize olduğu aşikâr bir saldırıda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hedef alınmıştır. İktidar söz konusu olduğunda kuş uçurtmayan güvenlik kuvvetleri, bize gelince büyük zafiyet gösteriyor her nedense. Güvenlik güçleri ve iktidar bu saldırıya göz yummuştur. ‘Teröre karşı ortak mücadele etmeliyiz. CHP olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız’ diyen ana muhalefet liderimiz, ne yazık ki yuhalatılıyor. Bu durumda bu ülke terörle nasıl mücadele edecek.

“VATANDAŞIN CANINI MALINI KORUMAK HÜKÜMETİN GÖREVİDİR”

Ülkeyi yönetemeyenler, ülkemizi yaşanmaz hale getirenler gündem değiştirerek ya da bize gözdağı vererek suçlarını örtemezler. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve buna göz yumanları şiddetle kınıyorum. Şehit polislerin Fatih Camisi'ndeki cenaze töreninde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yuhalandı, 'katil' diye bağırıldı, çelengi parçalandı. Çok ilginç, Kemal Kılıçdaroğlu muhalefet, iktidarda değil. Vatandaşın canını, malını korumak hükümetin görevidir. Oy avcılığı için hükümet çözüm sürecinde terör örgütleriyle ilişki kurdu ve onların yaptıklarına göz yumdu.

“ÖLEN GENCECİK İNSANLARIN SORUMLUSU KİM?”

Operasyon için izin isteyen askerlere karışmayın denmiş, cephane depolanmasına ve mayınlı tuzak kurulmasına fırsat verilmiştir. Aynı zamanda adam toplamaya da seyirci kalınmıştır. AKP iktidara geldiğinde 2002 yılında kayıtlara göre yalnız 7 şehit verilmiştir. O günden bu yana şehit sayısı artıyor. Bundan Kemal Kılıçdaroğlu sorumlu tutulabilir mi? Başbakan'ından, Cumhurbaşkanı'na kadar tüm iktidara soruyorum; aylardır ülkemizde yaşananlar, yitirdiğimiz canlar, yok olan hayatlar, bu acıların tarif edecek bir söz maalesef bulamıyorum. Peki, bu yaşanan kaosun, ölen gencecik evlatlarımızın sorumlusu kim? 14 yıldır bu ülkeyi yöneten kim? Habur'dan gelenleri çiçeklerle karşılayanlar kim? İmralı'da terör örgütü lideriyle gizli kapaklı görüşmeler yapan kim?

“CENAZELERDE KOMPLO KURMAK AYMAZLIKTIR”

Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük, şehitlerimizin arkasında hep birlikte saf tutmamamızdır. Barışı ve kardeşliği kuramadılar. Şimdi gencecik çocuklarımız toprak oluyor. Bu vebali kim taşıyacak? Bu ölümlerin siyasi sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıdır. Cenazelerde komplo kurup barış ve kardeşlik için her türlü mücadeleyi veren Genel Başkanımızı yuhalatmak, tek kelimeyle aymazlıktır. Bu saldırıyı yapanları ve onlara göz yumanları kınıyorum.”  







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI