Bugun...



Taşdemir Ekinözülü Afetzedeleri Bilgilendirdi

BB Meclis Üyesi Av. Taşdemir Orta Hasarlı Yapı Konusunu Anlattı

facebook-paylas
Tarih: 16-06-2024 03:50

Taşdemir Ekinözülü Afetzedeleri Bilgilendirdi

Taşdemir Ekinözülü Afetzedeleri Bilgilendirdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Ramazan Taşdemir, örnek bir davranış sergileyerek memleketi Ekinözü ilçesinde orta hasarlı yapıların güçlendirilememesi sorunuyla ilgili afetzedeleri ve mahalle muhtarlarını bilgilendirdi.

6 Şubat 2023’te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremin yıkıma yol açtığı yerleşim alanlarından biri de Ekinözü oldu. Depremle birlikte ağır hasar alan binalar yıkılırken orta hasarlı yapıları olan afetzedeler ise, çeşitli yasal sorunlar nedeniyle evlerine çivi bile çakamadı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Ramazan Taşdemir, merkez mahallelerde orta hasarlı binaların sahipleri ve muhtarlarla bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.

Av. Taşdemir, güçlendirme ruhsatı süreci ve orta hasarlı yapıların durumu hakkında afetzedelere hukuki hakları ve izlenecek yollarla ilgili bilgiler aktardı.

Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Av. Taşdemir, “Afetzede hemşerilerimizin orta hasarlı taşınmazlarının güçlendirilememesi sorunundan dolayı yıkım tehlikesi ile karşı karşıya kalmaları sebebiyle bir toplantı düzenledik. Hemşerilerimizin karşı karşıya kaldığı bu kördüğümün çözümü noktasında yol haritamız üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Ekinözü Belediyesi Sosyal Tesislerindeki toplantımızda muhtarlarımız da bize eşlik etti. Bu yöndeki toplantı ve istişarelerimizi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın derdine derman olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Toplantı için sosyal tesislerini açan Ekinözü Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Her daim gücümün yettiğince hemşerilerimin yanında olacağım” dedi.

Elbistan ve Ekinözü halkı başta olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı da tebrik eden Av. Taşdemir, “Dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı da ifade etmektedir. Hemşerilerimizle birlikte bir bayramı daha kutluyor olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşarken, Kurban Bayramı’nın insanlığa, İslam âlemine sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Elbistan ve Ekinözülü hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI