Bugun...



Ticaret İstismarı Gözaltına Alındı!

Elbistan Zabıtası Tüketiciyi Korumaya Yönelik Denetimler Yaptı

facebook-paylas
Tarih: 06-01-2019 17:36

Ticaret İstismarı Gözaltına Alındı!

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlık ekipler, tüketiciyi korumaya yönelik denetimlerde bulundu. Tüketicileri ve vatandaşları aldatıcı reklam yapıldığı konusunda işyerlerine yönelik olarak kapsamlı kontroller gerçekleşti.

Zabıta ekipleri, bu çerçevede 2 işyerine işlem yapılmak üzere tutanak tanzim etti. Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlileri, ‘İndirim’ adı altında tüketicileri yanıltıcı ve aldatıcı reklamlar yapan işyerlerine yönelik olarak denetim yaptı.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki kanun kapsamında yapılan denetimlerde 2 işyerine tüketiciyi aldatıcı veya onun tecrübe ve bilgi noksanlıklarını istismar edici reklam yaptıkları gerekçesi ile işlem yapılmak üzere tutanak tanzim edildi.

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürü Oktay Ölker, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, vatandaşları aldatmaya yönelik reklam yapan işyerleriyle alakalı denetimlerinin devam edeceğini söyledi. Vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Ölker, bu yöndeki şikâyetlerin Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün 0344 413 15 78 numaralı telefonuna bildirilebileceğini ve ihbarlarla ilgili de gereğin yapılacağını vurguladı. 




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI