Bugun...



VE CANAVAR UYUTULDU!...

Elbistan ve Afşin Bölgesine Kül ve Zehir Yağdıran Santral Mühürlendi

facebook-paylas
Tarih: 01-01-2020 18:45

VE CANAVAR UYUTULDU!...

Ve nihayet CANAVAR UYTULDU!.. Üretime başladığı 1985 yılından itibaren baca gazı arıtma sistemi olmadan çalışan, son yıllarda ise kül tutucuların devre dışı olması nedeniyle bacalarından kül atan Afşin Elbistan A Termik Santralinin yaşa dışı çalışması nihayet engellenerek durduruldu ve kapısına mühür vuruldu.

HEM BACA GAZI ARITMA SİSTEMİ YOKTU HEM DE KÜL TUTUCULAR ÇALIŞMUYORDU

Türkiye’nin enerji üretimine katkı sağlayan ancak baca gazı arıtma sistemi olmaması ayrıca kül tutucuların hizmet dışı konumda bulunması nedeniyle uzun yıllar çalışan, Elbistan ve Afşin bölgelerinin üzerine adeta kül, asit ve zehir yağdıran Afşin Elbistan A Termik Santralinin bu korkunç durumuna nokta konuldu. Afşin-Elbistan A Termik Santrali, çevre yatırımlarını yapması için tanınan sürenin dolmasının ardından baca gazı filtre sistemi olmadığı için mühürlendi.

DENETİMLER YAPILDI A TERMİK ÜRETİMİ HALK VE DOĞA YARARINA DURDURULDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, 31 Aralık 2019 günü tanınan sirenin dolmasının ardından sabah saatlerinde geldikleri termik santralde denetimlerini tamamladı. Denetimlerde baca gazı filtre sistemi olmadığı için santrale kömür taşıyan bant yolları mühürlenerek Afşin-Elbistan A Termik Termik Santrali'nin faaliyetleri durduruldu.

UYUTULAN CANAVAR ÇEVRECİ OLMADAN UYANAMAYACAK!

Bacalara filtre takılmaması nedeniyle mühürlenen Afşin-Elbistan A Termik Santrali, bunkerlerdeki kömür bittikten sonra üretim yapamayacak. Santralin geçici faaliyet belgesi alabilmesi için öngörülen çevre yatırımlarını yapması gerekecek Cumhurbaşkanı Erdoğan veto etmişti Meclis’e sunulan tasarıda, kömürle çalışan termik santrallere baca filtresi takma zorunluluğunun iki buçuk yıl erteleneceği belirtilmişti. 

BÖLGE HALKININ VE ÇEVRECİLERİN ORTAK VE HAKLI TEPKİSİ SONUÇ VERDİ

Elbistan ve Afşin’de bölge halkı yaşanan kül yağmurlarına ve zehir salınmasına çok büyük tepki göstermiş, her gün artarak büyüyen haklı tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'ten geçen; 15 ilde bulunan termik santrallerin bacalarına filtre takılmasının 2,5 yıl daha uzatılması kararını geçtiğimiz aralık ayının başında veto etmişti.   




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI