Bugun...


Kirişçi’den Müjde Sağanağı
Tarih: 12-05-2023 22:49:42 Güncelleme: 12-05-2023 22:49:42 + -


Bakan Kirişçi, seçim bölgesi Elbistan’da

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2023 22:49

Kirişçi’den Müjde Sağanağı

Bakan Kirişçi, seçim bölgesi Elbistan’da partililer ile bir araya geldi. Tarım ve Orman Bakanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Vahit Kirişçi, Elbistan’a 3'ü baraj olmak üzere 5 milyar lira bütçeli 10 ayrı yatırımın müjdesini verdi

Tarım ve Orman Bakanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Vahit Kirişçi, Elbistan’a 3 baraj olmak üzere 5 milyar lira bütçeli 10 ayrı yatırımın müjdesini verdi.

Bakan Kirişçi, 3 milyar liralık bütçe ile Kavaktepe Barajı’nın 2024 yılı yatırım programına alındığını belirterek, Hasanalili ve Söğütlü Barajlarınına proje ihale sürecinin başladığını dile getirdi.

Bakan Kirişçi, seçim çalışmaları kapsamında Elbistan’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanı AK Parti Kahramanmaraş 1.si, Milletvekili Adayı Vahit Kirişçi, Elbistan programına Karaelbistan Mahallesi’ndeki ileri biyolojik atık su arıtma tesisini inceleyerek başladı. Bakan Kirişçi, buradan da kent merkezinde başlayan içme suyu isale hattı çalışmalarını yerinde gördü.

Bakan Kirişçi, AK Parti Elbistan İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi ziyaretinin ardından özel bir tesiste düzenlenen muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları buluşmasına katıldı

Burada konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Millet İttifakı’nı sert sözlerle yüklendi.

4 Mayıs’ta muhalefetin siyasi mevta olacağını savunan Bakan Kirişçi, “Bu seçim, bizim için 16.seçim. 15 seçimin hepsinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun işaret ettiği yola vatandaşımız her zaman teveccühte bulundu. 16.seçimde Maraş-Elbistan tabiriyle ‘yıkılan pehlivan güreşe doymaz.’ 14 Mayıs günü Elbistan’ımız bir siyasi depremi inşallah bu müptezellere yaşatacak. Bunları siyasi mevta haline getirecek. Bunların defin işlemlerini gerçekleştirmek üzere tüm Türkiye’nin buna hazır olduğunu görüyorum. Bunları bizim defnetmemiz gerekiyor. Tıpkı 15 seçimdir kaybettikleri halde sanki hiç kaybetmemiş; kaybeden bizmişiz gibi de hiç ar ve hayâ olmaksızın tekrar karşımıza çıkıp sizlerin huzuruna gelip oy isteme cesaretinde bulundular ama bu sefer ağır olacak.

Bu sefer, onların milli ve yerli olmadıklarını, dağdakilerle işbirliği içerisinde olduklarını artık el alem herkes görür hale geldi. Bu nasıl milliyetçilik, bu nasıl vatanseverlik. Bu milletin, milliyetçi vatansever insanların bir zamanlar oylarına talip oldunuz. Bu nasıl bir hal ki dağdakilerle işbirliği içerisindesiniz. Eğer siz içeride başka bir söz verdiniz dışarıda da başka bir davranış sergiliyorsanız ikiyüzlüsünüz. Masanın hali bu” dedi.

İsim vermeden İYİ Parti lideri Meral Akşener’i eleştiren Bakan Kirişçi, şöyle devam etti:

“Biz bu masaya hiç bulaşmadık. Bunlar bizden uzak olsun dedik. Bir hanımefendi, “Burada ben millet iradesini görmüyorum. Bu masa kumar masasıdır’ dedi. Hızını alamadı, ‘Bu noter masasıdır’ dedi. Nasıl oldu, nasıl gitti; 2 gün geçmedi hanımefendi masaya geri döndü. Adama sormazlar mı? 13 kez bu masanın etrafında toplandınız, konuştunuz, dağıldınız. Peki, ne oldu da siz bu masaya bu cümleleri kurdunuz? Masada bu milletin birliğinin, bekasının olmadığını anladık. Ne oldu da geri döndünüz? Çünkü bunlar kendi iradeleriyle milletine sırtını yaslayan siyasi oluşumlar, partiler değil. Bunlar sipariş üzerine kurulmuş yapılardır. Dışarıdakilerin içerideki işbirlikçileridir. Dağdakilerin şehirdeki uzantılarıdır. Bunlara Allah’ın izniyle geçit vermeyeceğiz. AK Parti, birilerinin siparişi üzerine kurulmuş siyasi bir hareket değil milletin bizatihi kendisinin kurduğu bir dava hareketidir. Ama bunların gözleri var görmez; kulakları var duymaz. Kalpleri var; bunlar hissiyattan duygudan yoksundurlar. Allah, her şeyin hayırlısını versin ama muhalefetin mutlaka hayırlısını versin. Bunlar muhalefet değil. Bunlar, ayağa pranga takmak üzere dışarıdaki işbirlikçileri ile iş tutan içerideki uzantılar.”

14 Mayıs seçimlerinin bir ölüm kalım mücadelesi olduğuna ve Kahramanmaraş’ta 8 milletvekili çıkmasının önemine işaret eden Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi, “14 Mayıs’ta kullanacağınız oylarla Recep Tayyip Erdoğan’a sadece oy vermeyeceksiniz. 5 yıllığına Cumhurbaşkanı olarak seçmeyeceksiniz. Dünyanın sesi, mazlumların sesi, mağdurların sesi olarak bu zamana kadar hizmet etmiş Cumhurbaşkanımıza; tüm dünyanın gözünü çevirdiği bu seçimde bir kez daha bu mağdurların ve mazlumların sesi olması için onay vermiş olacaksınız. Mecliste çoğunluğu mutlaka elde etmemiz gerekiyor. Kahramanmaraş’ın bu 8 milletvekili adayının tamamını Cumhur İttifakı marifetiyle Meclis’e gönderilmesi lazım. 1 tane bile fire vermemeliyiz. Bu, bizim şahsi meselemiz değil. Bu, bir ölüm kalım meselesi.

Seçim sonrasında da Allah’ın izniyle 7 gün 24 saat sizlerle beraber olacağız. Bizim 3 değişmez kuralımız olacak. 1.’si tevazu. Tevazuyu asla bırakmayacağız. İkincisi kendi aramızda asla ve kata fitneye, fesada geçit vermeyeceğiz ve işbirliğini en üst düzeyde tutacağız. Üçüncüsü ise çalışacağız. Çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Vahit Kirişçi, Elbistan’da hayata geçirilecek baraj ve tarımsal sulama yatırımlarını ise 10 başlık altında sıraladı.

Bakan Kirişçi, ilk olarak Elbistan’a Akdere kaynağından içme suyu getirecek projeye değindi. 1.ELBİSTAN İÇME SUYU İSALE HATTI

Bakan Kirişçi, “Birincisi, Afşin-Elbistan-Ekinözü’ne içme suyu sağlayan Akdere İsale Hattı. 2023 yılı yatırım programına alınan Kurudere ve Sarımağara kaynaklarını toplayacak yapıları ile 110 kilometrelik Elbistan ilçesi içme suyu isale hattının ihale hazırlıklarına başladık. Bu projenin maliyeti 900 milyon liradır.

2.BÜYÜKYAPALAK GÖLETİ SULAMASI

                İkinci olarak; Büyükyapalak göletinde yaşanan geçirimlik problemlerine çözüm olarak 7 bin 610 dekar alanda sulama alanı kapalı sisteme çevrilecek ve inşallah bu yıl tamamlanmış olacak. Bu proje de 127 milyon bütçeyle hayata geçecek.

3.SARSAP GÖLETİ SULAMASI

Üçüncüsü ise Elbistan-Sarsap Göleti sulaması ikinci kısım ikmali projesi. Sarsap Göleti sulaması kapsamında 5 bin 500 dekar alanın sulama şebekesinin inşa edilmesi, tavsiye olan göletin derivasyon tesislerinin ihalesi haziran ayında yapılacak. Tesisimizi inşallah bu yıl devreye alacağız.

4.KARAMAĞARA TAŞKIN KONTROLÜ PROJESİ

Karamağara Mahallesi kurudere taşkın kontrolü projesinde ise 1080 metre kargir duvar, 2 adet menfez ve 10 adet köprü yapılarak taşkın kontrolü sağlanacak. Bu tesisimizin ihalesi de inşallah temmuz ayında yapılacak.

5.GEÇİT-GÜNDERE TAŞKIN KONTROLÜ PROJESİ

Geçit-Gündere taşkın kontrolü projesinde de, 1500 metre çift taraflı kargir duvar, 12 adet menfez yapılarak taşkın kontrolü sağlanacak. Projemizi temmuz ayında ihale edeceğiz.

6. SÖĞÜTLÜ BARAJI

Altıncısı ise, Söğütlü Barajı. 48 metre yükseklikte inşa edilecek baraj ile 81 milyon metreküp su depolanacak ve toplamda 78 bin 600 dekar tarım arazisi sulanacaktır. Barajın proje yapımı işi için ihale sürecine başlamış bulunuyoruz.

7.HASANALİLİ BARAJI

Hasanalili Barajı da 72 metre yüksekliğe sahip olacak. 30 milyon metreküp su depolanarak toplamda 31 bin 940 dekar tarım alanı sulanacaktır. Barajın proje yapım ihalesi Ağustos ayında gerçekleştirilecektir.

KAVAKTEPE BARAJI

Kavaktepe Barajı’nı, 2024 yılı yatırım programına teklif edeceğiz. 71 metre yükseklikte inşa edilecek olan Kavaktepe Barajı, 59 milyon metreküp su depolayacak. Toplamda 113 bin 420 dekar tarım arazisi suya kavuşacaktır. Projenin, 2024 yılı yatırım programına alınması için gerekli işlemler başlatılmıştır. Proje maliyeti ise 3 milyar liradır.

9.KALEALTI SULAMASI YENİLEME PROJESİ

Kalealtı Sulaması yenilemesi projesini de halihazırdaki açık kanal sisteminden modern sulama sistemlerine geçiş yapacağız. Cazibeli olarak 41 bin dekar tarım alanını sulayacak proje çalışmalarını tamamladık. Bu projeyi de 2024 yılı yatırım programına alarak kısa süre içerisinde faaliyete geçireceğiz. Bu proje de 800 milyon lira bütçeye sahip olacak.

10. TÜRKÖREN VE KEÇEMAĞARA TAŞKIN KONTROLÜ

Türkören Mahallesi, Keçemağara-Horhor kuruderesi taşkın kontrol projelerini de aynı dönem içerisinde gerçekleştireceğiz.

Bu saydığım 10 müjdenin toplam yatırım tutarı ise 5 milyar liradır. Bu Elbistan’a yakış, Elbistan’a yaraşır. Elbistan’a hayırlı ve uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye ziyaretlerinde Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Elbistan İlçe Başkanı Servet Okur, Kahramanmaraş Milletvekili Adayları Mevlüt Kurt ve partililer eşlik etti.




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI