Bugun...



“Yıkılan Caminin Yeri Otopark mı Olacak?”

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Konuyu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a Sordu

facebook-paylas
Tarih: 04-09-2019 09:55

“Yıkılan Caminin Yeri Otopark mı Olacak?”

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi, “Elbistan’a Proje Camii” olarak düşünülen ve yıkılarak yerine Hacı Hasan Caminin yapılması planlanan ancak duran inşaatın ardından otopark yapılacağı iddia edilen “Kral Cami” çalışmalarını TBMM gündemine taşıdı.

                “AKP cami yıktı, yerine otopark yaptı” ifadesini kullanan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 bin kişilik “Örnek Proje Cami” olarak isimlendirilen projenin akıbetini TBMM’de gündeme taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılma talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde sorular yöneltti.

                Elbistan’da 2018 yılında yıkılarak daha büyüğü yapılacağı vaadiyle vatandaşlardan büyük miktarlarda para toplandığını vurgulayan Öztunç, örnek cami projesinin otoparka mı dönüşeceğini sorguladı. Öztunç’un Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

                “Kahramanmaraş’ta Mustafa Kıral adında bir hayırsever, 1991 yılında babası Hacı Hasan Kıral adına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden tahsis edilen arazi üzerine bir cami yaptırmıştır. 1993 de Müftülüğe devredilerek ibadete açılan bu cami, 2018 yılında yerine aynı isimle 4000 kişilik büyük bir cami yapılacağı sözü verilerek yıkılmıştır. Ancak geçen süre zarfında cami yapımı konusunda bir gelişme olmamış ve cami arazisi üzerine otopark yapılmıştır.

Buna istinaden; Söz konusu araziye cami yerine neden otopark yapılmıştır? Bu otoparkı kim işletmektedir?

Hacı Hasan Kıral Cami’sini yıkıp yerine otopark yapılmasına kim izin vermiştir? Camiyi yaptıran aileden otopark yapılması için izin alınmış mıdır?

Hacı Hasan Kıral Cami yapımı için kurulan derneğe yapılan bağışlar neticesinde ne kadar para toplamıştır? Toplanan bu paraların akıbeti ne olmuştur?

Caminin yıkılması sürecinde söz verilen 4000 kişilik cami kim tarafından ve ne zaman yapılacaktır?”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI