Bugun...



Yaratılanı Sevdiler Yaratandan Ötürü

Sevginiz Daim Oldun ELHAYKODER

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:12

Yaratılanı Sevdiler Yaratandan Ötürü

Bir süre önce kurulan ve aktif çalışmaları ile adeta gönüllerde taht kuran Elbistan Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü şu günlerde sokak hayvanlarına sahip çıkarak, yaratılanı seviyorlar yaratandan ötürü.

Oğuz Yapıcı’nın dernek başkanlığını üstlendiği, Elbistan Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, her fırsatta Elbistan-Nurhak Karayolu üzerinde bulunan çöplük mevkiine giderek, burada sokak hayvanlarına yem bırakıyorlar. Kendi imkânları ile oluşturdukları barınaklara sığınan sokak hayvanlarını ve yavrularını kendi elleri ile besleyen dernek üyeleri, aynı zamanda yanlarında getirdikleri ilaç ve kremlerle de yarası olan hayvanların pansumanlarını yapıyorlar. Çalışmalarda kadınların ve ev hanımlarında katılması hayvan sevgisine ayrı bir anlam kazandırıyor.

Sıcak bir yuva ve yiyeceğe her canlının ihtiyacı olduğunu belirten dernek üyeleri, her fırsatta çöplük mevkiine veya diğer alanlara giderek, lokantalardan ve tavukçulardan topladıkları kırıntılar ve yiyecekleri, bu hayvanlara verdiklerini ifade ettiler. Çöplük alanında bulunan birçok sokak köpeğinin yavrulu olduğunu da anlatan dernek üyeleri, “Elbistan’da sokak hayvanlarının barınabileceği bir barınak bulunmuyor. O nedenle dernek üyelerimizle birlikte kendi imkânlarımız ile topladığımız kasalar, brandalar ve kutular ile barınaklar yaptık. Onlarca sokak köpeği bu barınaklara sığındılar. Soğuk havanın etkisinden bu barınaklarda korundular. Dernek üyeleri olarak her fırsatta buraya gelerek, sokak köpeklerini besliyoruz. Tavukçulardan kendi imkânlarımız ile aldığımız kırıntıların yanı sıra, bazı lokantalardan topladığımız yemek artıklarını, bu hayvanlara veriyoruz. Soğuk kış günlerinde bu hayvanlar yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Bütün vatandaşlarımızın kendi imkanları ölçüsünde sokak hayvanlarına yardımda bulunmalarını istiyoruz. Hiç olmazsa kapılarının önlerine bir kap yiyecek ve su bırakabilirler. Bu dünyada yalnız insanlar yaşamıyor. Bu konuda duyarlı olmamız gerekiyor” dediler.

ELHAYKODER, yaptığı çalışmaları ve hayvanlara yiyecek veren esnaf ve kuruluşları sosyal medyadan, Elbistan Hayvanları Koruma Derneği Facebook adresinden paylaşarak, katkı sağlayanlara gönülden teşekkür ediyorlar.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI