Bugun...



Zorda Kalan Esnaf ve Çalışanına Destek

Kahramanmaraş BB’den İşyerleri Kapanan Esnaf ve Çalışanlarına Gıda Yardımı

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2020 02:48

Zorda Kalan Esnaf ve Çalışanına Destek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs nedeniyle zor durumda kalan işyerleri kapanan ve işyerinde çalışanlara gıda yardımında bulundu.

Elbistan’da koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında işyerlerini kapatmak zorunda kalan ve oldukça zor duruma düşen küçük esnaflar ve çalışanlarına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gıda paketi yardımında bulunuldu.

Elbistan’da koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerlerini kapatan esnaflar ile yaklaşık bin 500 kişiden oluşan kalfa ve çalışanlarına gıda paketi dağıtıldı. Gıda paketi dağıtımı ile ilgili olarak konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Daire Başkanı Halis Yiğitoğlu, “Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör Bey’in talimatıyla il genelinde özellikle koronavirüs (Kovid-19) kapsamında işini kaybedenlere, işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımıza ve onların kalfalarına öncelik veriyoruz. 2 bin adet Elbistan Belediyesi’nin hazırladığı 2 bin adet de bizim hazırladığımız toplam 4 bin adet gıda kolimiz var. Hak sahiplerini belirledik. Elbistan Belediyemizle birlikte bu dağıtımları gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 1500 üyesi olan Esnaf ve Bakkallar Odası ile birlikte tespit ettiğimiz kişilere dağıtımı gerçekleştirdik. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi.

Elbistan Esnaf ve Bakkallar Odası Başkanı Kemal Şahin,  “Bilindiği üzere Kovid-19 salgınından dolayı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de birçok esnafımız alınan tedbirler doğrultusunda işyerlerini kapatmak zorunda kaldı. Kapalı olan çay ocaklarına, lokantalara, kafeteryalara, kantincilerimize ve çalışanlarına gıda yardımı yapılıyor. İlk günden beri Elbistan esnafının yanında olan Bakanımız Sayın Mahir Ünal Bey, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör bey, Elbistan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Gürbüz beye teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımızın odamız üyelerinin kredi almasında çok desteği oldu. Bizim üyelerimizin yüzde 99’u kredi aldı. İnşallah desteklerinin devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI