Bugun...



“Bir Memleketimde Elbistan”

Elbistan Kaymakam Vekili Yıldız’dan Duygusal Veda

facebook-paylas
Tarih: 09-09-2023 11:54

“Bir Memleketimde Elbistan”

Elbistan’da 6 ay süreyle kaymakam vekilliği yapan Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Yıldız, görev süresini tamamlayarak ilçeye veda etti. Yıldız’a, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz tarafından ‘Elbistan fahri hemşerilik’ beratı verildi.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Yıldız, İçişleri Bakanlığı’nca 6 Şubat depreminin ilk ayında kaymakam vekili olarak Elbistan’a görevlendirildi. Büyük yıkımı yaşayan Elbistan’ın yeniden ayağa kalkmasında ve yaralarının sarılması için canla başla görev yapan Yıldız, 182 günlük görev süresinin ardından Elbistan’dan ayrılarak Diyarbakır’daki görevine döndü.

İlçeden ayrılan Yıldız, duygu dolu bir veda mesajı yayımladı. Yıldız, görev süresi boyunca yapılan çalışmalara da değinerek şu ifadeleri kullandı:

“6 Şubat depreminin yaralarını sarmak gayesiyle, soğuk bir gün doğumunda geldiğimiz, depremin merkez üssü Elbistan’a veda vaktindeyiz. Tarihimizin en büyük afetinin merkez üssü olan Elbistan’da geride kalan 6 ayı, hayatımız boyunca hiçbir zaman unutmayacağız. Elbistan’a ilk geldiğimiz sabah… Hava sıcaklığı eksi 21 derece. Araçsız ve insansız, sessiz caddeler. 1850 çadırda yaşayan 5 bin 100 insanımız.

Geride kalan 6 ayın sonunda; elbirliği, sabır ve gayretle 927 yapının enkazı hızla kaldırıldı. 520 acil yıkılacak bina yıkıldı ve kaldırıldı. 3 bin 500 barınma konteyneri kurulup, çadırlarda kalan 5 bin 100 depremzedemiz buralara taşındı. 800 dükkân konteyneri kurulup, depremde işyeri yıkılan esnaflarımıza teslim edildi. 2 bin 930 ağır hasarlı binanın kontrollü yıkım süreci başlatıldı. 3 bin 650 adet TOKİ konutunun hızla temeli atılarak yapımına başlandı

Ve ne güzel bir haberdir ki; sadece 3 ay sonra, konutların hak sahibi depremzedelere teslimlerine başlanacak. Kamu kurumları ve okulların tadilatları yapılarak deprem öncesi haline getirildi. Depremde yetim/öksüz kalan çocuklarımız belirlenerek istedikleri hediyelerle mutlu edilmeye çalışıldı.”

‘Geride kalan 6 ayı ömrüm boyunca asla unutmayacağım’ diyen Yıldız, “Devletimizin ne kadar büyük ve güçlü bir devlet olduğunu; sıfırı görmüş bir şehrin yeniden ayağa kalkması için en önemli şeyin umut, güven, samimiyet, sabır ve elbirliğiyle çalışmak olduğunu; birbirlerini yeni tanısalar dahi; azimle, inanarak ve güvenerek kenetlenen insanların, kısa sürede neleri başarabildiğini; deprem yetimlerine sarılmanın nasıl başka bir his olduğunu, onların her bir gülümseyişinin geleceğe dair yeni bir umut tohumu olduğunu unutmayacağım.

Elbistan’ın yeniden ayağa kalkması için yürütülen çalışmalarda; üstün tecrübe-birikimleriyle ve 7/24 kesintisiz mesai anlayışıyla kıymetli desteklerini her daim Elbistan’da ve deprem bölgesinde hissettiğimiz; en başta Sayın İçişleri Bakanımız olmak üzere, Sayın İçişleri Bakan Yardımcılarımız ve İçişleri Bakanlığı’ndaki kıymetli büyüklerime, Kahramanmaraş Valimize, Koordinatör Valilerimize, Koordinatör Mülki İdare Amirlerimize, Elbistan Belediye Başkanı ve ekibine, Kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarına, kolluk teşkilatımıza, muhtarlarımıza, esnaflarımıza, STK’lara, yardım kuruluşlarına ve gönüllülere, yakın çalışma ekibime ve deprem nedeniyle oluşan sorunların çözümü için sabır, destek ve dualarıyla kenetlenerek yanımızda olan, Elbistan’ı hep birlikte yeniden ayağa kaldıran tevekkül sahibi kıymetli Elbistan halkına en kalbi duygularla teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Elbistan Belediye Başkanı tarafından ‘fahri hemşerilik’ beratı verilen Yıldız, “Bir memleketim de Elbistan’ sözüyle, ilçeye olan gönül bağını ifade etti.

 




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI