Bugun...



Bütün Canlar Bir Oldu

Elbistan Cem Evinde Aşure Paylaşımı

facebook-paylas
Güncelleme: 22-07-2024 18:03:12 Tarih: 22-07-2024 17:42

Bütün Canlar Bir Oldu

Bütün Canlar Bir Oldu

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği programda binlerce kişilik olarak hazırlanan aşure katılımcılara ikram edildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi’nin, her Muharrem ayında geleneksel hale getirdiği aşure günü etkinliğine, Elbistan İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar, Alevi kanaat önderleri Garip Bozkurt Dede ve Erdal Dede ile mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu, haklı ile haksızın, zalim ile mazlumun, doğru ile yanlışın savaşının hiç bitmeyeceğinin altını çizdi.

Cimikoğlu, “Sivas’ta, Kahramanmaraş’ta, Çorum’da, İstanbul’da ve Ankara’da Kerbela yaşandı. Yezit düşünceli insanlar aramızda geziyorlar. Aramıza nifak tohumları ekiyorlar. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün buraya insanlık tarihinin en acı olaylardan birinin yeniden anmak için tekrar bir araya geldik. Tuttunuz oruçlar ve yaptığımız ibadetler kabul olsun. Tüm ehlibeytin şefaati üzerinde olsun” dedi.

 

Daha sonra söz alan Alevi kanaat önderi Garip Bozkurt Dede ise, Kerbela’nın toplumsal bir acı olduğuna değindi.

Hz. Hüseyin’in mazlum olduğunu ve kendilerinin de bu yolda mazlumların yanında durduklarını ifade eden Bozkurt, “Zalimin zulmüne sessiz kalmayacağız. Biz, yolumuza erkanımıza devam edeceğiz. Cemevleri cenaze evlerine dönüştü. Dedelerinize, pirlerinize, cemevlerinize sahip çıkın. Biz, Muhammed Ali yolundan başka bir şey öğretmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Alevi kanaat önderi Garip Bozkurt Dede, aşure duasını yaptı. Duanın akabinde katılımcılara aşure ikramı yapıldı.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI