Bugun...



Kuran Kursundaki Olaya Soruşturma

Bedirefendi Kursundaki Dayak İddiasına Elbistan Kaymakamlığından Açıklama

facebook-paylas
Tarih: 26-09-2020 00:04

Kuran Kursundaki Olaya Soruşturma

Diyanet İşleri Başkanlığı Elbistan Müftülüğüne bağlı Elbistan Bedirefendi Kur’an kursunda bir şahsın kemerle çocuklara şiddet uyguladığı görüntülerinin sosyal medyada gündem olmasının ardından Elbistan Kaymakamlığı kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Diyanet’e bağlı Elbistan’daki Bedirefendi Kur’an kursunda bir şahsın kemerle çocuklara şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, küçük yaşta bir çocuğun kemerle dövüldüğü görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı. CHP’li vekil Ali Öztunç, “Bu görüntüler az önce memleketim Elbistan’daki Bedirefendi Kuran kursunda çekildi” diyerek çocuğa kemerle şiddet uygulandığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Öztunç “Diyanete bağlı kuran kursunda çocuklarımıza yapılan bu davranışı onaylayan hiçbir hemşerim olamaz. Atatürk’e hakaret eden Diyanet işleri başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver” diye yazdı.

Olayın duyulmasının ve büyük tepki çekmesinin ardından Elbistan Kaymakamlığı, Elbistan Bedirefendi Kuran Kursunda yaşanan olayı doğrulayarak kamuoyuna yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Müftülüğümüze bağlı Bedir Efendi Kur’an Kursu’na ait sosyal medyada yayınlanan görüntülerle ilgili Basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur. Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kur’an kursumuzda yatılı olarak kalan 15 ve 10 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI