Bugun...



Unutmadık! Unutmayacağız! Unutturmayacağız!

Ekinözü’nde 22 Yıl Önce Şehit Edilen 3 Öğretmen Yâd Edildi

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2018 20:03

Unutmadık! Unutmayacağız! Unutturmayacağız!

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Yönetim Kurulu, Ekinözü ilçesine bağlı Altunyaprak köyünde bulunan ilkokulda görev yapan ve 22 Nisan 1996’da PKK’lı teröristlerce otordukları lojmandan alınarak şehit edilen Nurettin Aslan, Hacı Ömer Serin ve Aydın Yılmaz'ı anmak için görev yaptıkları okulda program organize etti.

Programda, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bilal Eker, MHP Ekinözü İlçe Başkanı Tahsin Çiçek, daire amirleri, İLKSAN ilçe temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

3 öğretmenin şehit edildiği günden beri kapalı olan okulda inceleme yapan İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve beraberindeki heyete, 22 Nisan 1996’da yaşanan olayla ilgili olarak bilgiler aktarıldı.

Program hakkında değerlendirmelerde bulunan İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, şehit düşen 3 eğitim neferinin aradan geçen 22 yıllık sürede hiçbir zaman unutulmadığını ve bundan sonra da unutulmaması için gayret göstereceklerini ifade etti.

Yılmaz değerlendirmelerinde şunları söyledi:

“3 eğitim neferimiz, şuan önünde bulunduğumuz okulda 22 yıl önce şehit edildiler. Amaçları, sadece topluma, insanlığa, çocuklarımıza bilgiyi öğretmek, onlara gelecek hazırlığı vermekti. Ellerinde bir kalem ve defter vardı. Irkları, milliyetleri ve dinleri belli değildi. Amaçları sadece bu bölge insanımıza çocuklarımıza aydınlık Türkiye’nin geleceklerini çocuklarımıza vermekti. Ama maalesef ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar neticesinde bizi birbirimize düşürmek isteyen hain güçler tarafından lojmanlarında-bir gün sonra da çocuklarla birlikte 23 Nisan’da bayram kutlayacaklardı- akşamında şehit edildiler.

Bütün ekibimizle beraber Ekinözü’ndeyiz. Bu şehitlerimizi anmak bizim için bir görevdi. Biz unutturmayacağız. Ömrümüz yettiği ve bu kurum ayakta kaldığı müddetçe 168 eğitim şehidini ve tüm şehitlerimizi elbette unutmayacağız. Bu bir ateş değil; biz bunu körüklemek de istemiyoruz ama biz bir arada yaşamayı seviyoruz. Bu topraklar üzerinde hep beraber olmayı seviyoruz. Üzücü bir olay yaşandı. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Bize bugün bu ilgi ve alakayı gösteren herkese teşekkür ediyorum.”

Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar ise, değerlendirmelerinde, “İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanımız Tuncer Yılmaz ve beraberindeki heyetle birlikte eğitim şehitlerimizi yâd etmek için buradayız. Onların şehit edildiği yerdeyiz. Eğitim, her yaşta ve her durumda şart. Devletimiz ve bizler eğitimi öncelikli bir konu olarak kabul ediyoruz. Ancak eğitimin getireceği meyvelerin ne kadar güzel olacağını bilen şer ve hain güçler, onu bir şekilde bastırmanın ve yok etmenin çabası içerisindeler. Ekinözü ilçemize bağlı Altunyaprak mahallemizdeki öğretmenlerimiz bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarına, geleceklerine ve geleceğimize kurşun sıktılar. Öğretmenlerimizi şehit ettiler. Sıkılan kurşun, sadece 3 tane öğretmenimize değil, çocuklarımıza, geleceğimize, birliğimize ve beraberliğimize sıkılmıştır.

Bunun bilincinde olmak durumundayız. Bu bayrak, Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, bu coğrafyada yaşayan herkesin bayrağı. Bizim bir arada yaşamanın dışında başka çıkar yolumuz yok. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Umarım bir daha şehit vermek durumunda kalmayız. Ülkemiz, birlik ve beraberlik içerisinde daima payidar olur. İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve beraberindeki heyete teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen de, yaptığı konuşmada, “Öğretmen şehitlerimizi anmak için buradayız. 3 öğretmenimiz, eğitim ışığını yakmak için buradaydılar. Yiğit öğretmenlerimiz, sabır ve azimle bizlere öğrencilerine kalem tutmayı öğretmekten başka bir şey yapmadılar ama kalleşçe silah tutan eller tarafından katledildiler. Barışı, kardeşliği, birliği ve beraberliği yazan kalemler kırılmak istendi. Tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bayrağımız, ezanımız bağımsızlığımızın simgesi. Allah, bayrağımızı hiçbir zaman göklerden indirtmesin. Vatanımızı, birliğimizi bölmeye çalışanlara fırsat vermesin” dedi.




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI