Bugun...



Ballı Elbistan Şekersiz Kaldı!..

Elbistan Elbistan Olalı Böyle Tatsızlık Görmedi

facebook-paylas
Güncelleme: 23-03-2022 22:22:46 Tarih: 23-03-2022 22:14

Ballı Elbistan Şekersiz Kaldı!..

Türkiye’nin 4. büyük ovası, bereketin ve varlığın gözdesi, tarımda ülkenin yüz akı merkezi, özellikle pancar ve şeker üretiminde gözbebeği Elbistan’da “ŞEKER STOP.” Elbistan gibi bir memlekette şeker meker yok. İnsanlar market market geziyor bulamıyor. Hay Allah sizleri de şekersiz koysun emi!..

                “Ekonomik kriz yok” dediler, sonra; “Bizim dediğimiz kadar var” dediler. “Her şey yolunda gıda da sorun yok” dediler, sonra; “Bizim söylediğimiz kadar var” dediler. “Kuyruk muyruk derdi yok” dediler, sonra; “Onlar varlığa, berekete ve çokluğa işaret” dediler. Şimdi de memlekette “ŞEKER” yok. Bakalım buna nasıl bir “KUYRUK” takacaklar.

                Vatandaşın biri aradı ve dert yandı. “Abi ya Elbistan’da market market gezdim şeker bulamadım. Elbistan ovası pancar üretimi ile rekorlar kırarken, şeker fabrikası ile ekonominin üretimde göz bebeği olurken ne oldu da şekeri bulamaz hale geldik?” diye sokrandı durdu. Ve devam etti sokranmaya, “Eğer Elbistan, şekerin ve şeker üretiminin gözdesi konumundan, şeker bulunamayan duruma düşüyorsa iktidar ve siyasiler bunu nasıl açıklar. Her temel etme töreninde boy gösterenler, her projeyi halka müjdeleyenler şu şekere de bir çare bulup halkın sıkıntısına açıklamalarda bulunsunlar, kamuoyunu bilgilendirsinler. Tadımızı bize geri versinler” dedi.

                Vatandaş devam etti sokranmaya, biraz sinirlenerek, biraz kızarak biraz da sitem ve beddua ederek, “Üç market gezdim şeker yok. Ancak 4. markette buldum. O da 2 kg’lık paket halindeydi. Fiyatı ise 27 TL idi. Şaşırdım, sinirlendim, bu durumu yaratanlara kızdım da kızdım. Şeker bulamadığıma mı yanayım? Saatlerce şeker aradığıma mı yanayım? Cebimde 1 Kg’lık şeker parası varken 2 Kg şeker almak zorunda kalmamı yanayım? Tabi şekeri alamadan çıktım. Şekeri personelin bölme şansı yoktu. Siyasilere ve bizlere bu durumu layık görenlere bildiğim birkaç dörtlüğü şiir olarak okudum ve yolladım.”

                Şeker Pancarında ve üretiminde marka, şeker üretiminde ödüllü fabrikası olan Elbistan’ı bu hale getirenler utansın diyeceğim ama her yüzün utanmadan nasibini almayacağını biliyorum. Vatandaşın sıkıntısını dinledikten sonra çok kişinin unutup da yapmadığı şey aklıma geldi. Yani “Titredim ve Kendime Geldim.” Gerçekten Elbistan ve KADİİİİİİİİİİİİİİİİİM şehir insanları buna nasıl layık görülür? Elbistan bu durumu yaşıyorsa memleketin diğer şehirlerinde insanların tatsız bir yaşama layık görülmenin Eğer nağmelerini birilerine okuyorlardır doyasıya!.

                Bu arada Elbistan’da üretim yapıldığı, yeteri kadar stok olduğu ve gerekli satışın yapıldığının ilgili fabrika tarafından zaman zaman bilgilendirme yapılmasına rağmen Elbistan tarihi şeker kıtlığını nasıl yaşar? Elbistan Bakkallar Odası Başkanı Kemal Şahin, daha etkili yollar, güçlü seçenekler varken, söz konusu ettiği kurumların kapısına dikilme cesaretinden mahrum olarak, kaçak güreşçi gibi, konulara el atıp sosyal medya hesabı FACEBUK’tan her şeye rağmen haklı olarak, konulara dikkat çekmesine “DEVLETİN KURUMLARI” neden destek ve katkı sağlamaz?

                Diğer yandan üye çokluğu, kapasitesi, aktivitesi ve önemli ile bölgede daima ön planda görünme çabasında olan tarımın tek sivil toplum kuruluşu Elbistan Ziraat Odası Başkanlığının şeker kıtlığı konusunda kamuoyuna yaptığı girişimlerin sonuçlarını aktarması bekleniyor. Üretirken çiftçinin yanında gururla duran EZO, tüketimde kıtlık olduğunda da güçlü sesini(!) duyurmalı, üreticinin yanındaki duruşunu daha etkili olarak haklı tüketici halkın yanında da duyurmalı.

                Elbistan, Elbistan olalı böyle zulüm görmedi. Elbistan şeker kıtlığını taaaa 50 yıl önce CAHAPE dönemlerinde görmüştü. Ne oldu şimdi? CAHAPE dönemi geri mi döndü? Bu şeker kıtlığı ve yokluğu neden? Sebep kim? Sorumlusu var mı? Konu araştırılıyor mu? Dahası ilgililerin bu durumdan bilgileri var mı? Yoksa var da yokmuş gibi mi davranıyorlar?

                Elbistan’ın tadı şekeri kaçtı. Elbistan şekersiz kaldı. Elbistan’da şeker bulunamıyor. Bulunsa da 2 kilosu 27 TL’ye satılıyor. Yani 1 kilo şeker 13.5 TL olmuş. Vay memleketim var. Fakirin bal diye baklava diye reçel diye tatlı diye “MUM” olduğu şeker 13.5 TL olmuş. Yazık bu millete, yazık bu ahaliye, yazık bu Elbistan’a.

NOT: Yav de yav. Şu aya çift gidiş yolu yapında gidelim. Dönüşünü yapmasanız da olur. Yani gidişimiz olsun da dönüşümüz olmasın! Sizde kurtulmuş olun yoksul halkta!”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI