Bugun...



İlk Doğalgaz Meşalesi Ateşlendi

Elbistan’da doğalgazın ilk meşalesi büyük bir heyecanla ateşlendi.

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:16

İlk Doğalgaz Meşalesi Ateşlendi

Türkiye’nin hava kirliliğinde en önde gelen şehirleri arasında yer alan, özellikle insanların nefes alamadıkları ayların yaşanmasına neden olan hava kirliliğinin sonuna yaklaşılıyor. Yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan doğalgaz çalışmalarında son noktaya gelindi ve Elbistan’da doğalgazın ilk meşalesi büyük bir heyecanla ateşlendi.

Elbistan başta olmak üzere Afşin ve diğer bölgelerde büyük ümitlerle beklenen doğalgazın ilk ateşlemesi gerçekleştirildi. Orhangazi ve Battalgazi Mahallesi güzergahında yer altına döşenen borular ve sistemlerde doğalgaz uygulaması hayata geçirildi.

Vatandaşlar arasında büyük bir heyecan ve coşku yaşanan test çalışmasında meşaleden çıkan alevler Elbistan’ın gelecekte yeniden nefes alacağına işaret olarak değerlendirildi.

Armadaş Genel Müdürlüğü yetkilileri, mühendisleri ve uzman personel ile doğalgazda ilk ateşleme büyük rüyanın fotoğrafı olarak Elbistan Gündem Haber objektiflerine yansıdı. Meşaleden çıkan alevlerin doğalgaz olduğuna inanmakta zorluk çeken vatandaşlar uzmanların durumu ortaya koyması ile büyük sevinç yaşadılar.

Yapılan doğalgaz test ateşlemesinin mahalle sakinleri tarafından büyük bir merakla izlenirken, Elbistan’a hava kirliliği nedeniyle yakıştırılan “Zehiristan” adının tarihe kavuşacak olmasının mutluluğu sergilendi. 20 Ocak en yakın tarih olmakla birlikte yakın bir tarihte büyük bir törenle Elbistan’da doğalgazın kullanılmasına başlanacağını ifade eden Armataş yetkilileri Elbistan halkına büyük müjdeyi ilk kez ateşlenen doğalgaz meşalesi önünde günün hatırası olarak çektirdikleri fotoğraf ile birlikte verdiler.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Elbistanlı Mahir Ünal’ın rüya projeleri arasında yer alan Elbistan’a doğalgaz gelmesi çalışmaları son noktaya ulaşırken, vatandaşlar yaşanabilir Elbistan’a yeniden kavuşacak olmanın gönül rahatlığını ve sevincini sergilediler.

Elbistan ilk doğalgaz ateşlemesi ile doğalgaza merhaba derken görkemli hizmete başlama ve açılış törenini büyük bir coşku ve heyecanla beklemeye başladı. İlk kullanımlar Orhangazi ve Battalgazi Mahallesi güzergahında sistemlerini tamamlamış olan binalarda başlayacak. Doğalgaz ile yaşama yenide merhaba derken söylenecek son söz her halde “Gözün Aydın Elbistan” olsa gerek.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI