Bugun...



Anma Programına Onay Çıkmadı

Kahramanmaraş’ta 1978 yılında meydana gelen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği olayların 34. yıldönümünde yapılması gereken yürüyüş ve anma programına Kahramanmaraş Valiliğince onay çıkmadı.

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:02

Anma Programına Onay Çıkmadı

Kahramanmaraş’ta 1978 yılında meydana gelen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği olayların 34. yıldönümünde yapılması gereken yürüyüş ve anma programına Kahramanmaraş Valiliğince onay çıkmadı. Yapılan müracaatın değerlendirildiği ifade edilen Valilik açıklamasında gerekçe olarak, “İlimizde bir daha yaşanmaması ve hiç kimsenin arzu etmeyeceği durumların meydana gelmemesi için söz konusu toplantı ve gösterinin yasaklanması Valiliğimizce uygun görülmüştür” ifadesi yer aldı.

                Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan müracaatta, “Maraş Olayları Sırasında Hayatını Kaybedenleri Anma” konulu müracaatın değerlendirildiği ifade edilerek, programa izin verilmemesi hakkında şu açıklama yapıldı:

                “21 Aralık 2014 Pazar günü 11.00-14.00 saatleri arasında TCDD Gar Meydanında, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında; 1978 yılında yaşanan “” konulu yürüyüş ve açık hava toplantısı ile ilgili müracaat Valiliğimizce değerlendirilmiş olup 1978 yılında İlimizde yaşanan olaylar toplumun tüm kesimleri tarafından kınanmaktadır. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması tüm milletimizin en büyük arzusu olmakla birlikte, toplumsal barış ve huzurun korunması da devletimizin görevidir.

                Aradan geçen süreçte İlimizin tüm kesimlerinde oluşan, huzur ve barış sürecini zedeleyecek her tür hareketlerden kaçınmak hepimizin görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Bu yıl yapılmak istenen toplantı ve yürüyüşü tertip edenlerin de iyi niyetini aşıp, kontrolden çıkarak suça evirilebileceği, bu tür olayların İlimizde bir daha yaşanmaması ve hiç kimsenin arzu etmeyeceği durumların meydana gelmemesi için söz konusu toplantı ve gösterinin yasaklanması Valiliğimizce uygun görülmüştür.”







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI