Bugun...



“Çöllolar İstihdam Sağlayacak”

Başkan Bölükbaşı Yeni Yönetimle Birlikte Çölloları Değerlendirdi

facebook-paylas
Tarih: 13-04-2022 00:05

“Çöllolar İstihdam Sağlayacak”

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, kurban keserek başladığı 4.dönemle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Özelden devlete geçen Çöllolar Havzasını değerlendiren Bölükbaşı, “Çöllolar bölgeye istihdam sağlayacak” dedi.

Yeni yönetimi ile birlikte ilk toplantısını gerçekleştiren Maden İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, 11 yıl sonra yeniden işletilmeye hazırlanan Çöllolar Kömür Sahası ve istihdam konularına değindi.

Sendika bahçesinde kurban kesilmesi sonrasında açıklamalarda bulunan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, 11. Olağan Genel Kurulu sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını söyledi. Başkan Bölükbaşı, şöyle devam etti:

“ÖNCEKİ DÖNEM YOL ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Sendikamızın 11. Olağan Genel Kurulunu yaptık. Hamdolsun kazasız belasız ve güzel bir atmosfer içerisinde tamamladık. Yönetimimizde değişiklik oldu. Genel kurulla birlikte yönetime 3 yeni arkadaşımız katıldı. Bundan sonra yolumuz uzun ve işimiz uzun. Allah utandırmasın. Bizlerle birlikte daha önceki dönemlerde yol yürüyen arkadaşlarımıza da emekleri için teşekkür ediyorum.

“İSTİHDAM RAKAMINA ULAŞILIRSA ÖNEMLİ BİR ADIM ATILMIŞ OLUR”

Çöllolar, kamuya geçti. EÜAŞ’ı uhdesinde olan bu saha, sözleşmelerin bitmesiyle birlikte TKİ’ye devredildi. Şimdi ise ocak açma süreci başlayacak. Ocağın açılmasında farklı bir süreç olma durumu var. Bölgede, üretim faaliyetinin kamu tarafından yapılacağı şeklinde bir izlenim var. Şuan orada TKİ’nin kurduğu kontrol müdürlüğümüz var. Bu müdürlüğün de şimdilik 153 memur kadrosu bulunuyor. Çöllolar’da 1100 ila 1200 civarında kişi çalışacağı yönünde bilgilerimiz var.  Bunun 200-250 tanesi memur statüsünde olacak. Ortalama 1000 tane işçi alacak. Bu istihdam rakamına ulaşılırsa bölgemiz adına önemli bir adım atılmış olur.

“KAMU DÖNEMİNDE ÇÖLLOLARIN MEMLEKETE BÜYÜK KATKISI VAR”

Kamu döneminde buranın memleketimize büyük katkısı vardı. Özelleşince gördük ki bir mağduriyet oluşuyor ve kayıp yaşanıyor. Burası da kamu olursa, her şeyde çok iyi bir durum yaşamış oluruz. İnşallah bir an önce buranın açılması gerekiyor. Biz de mücadele ediyoruz. Önümüzdeki aylarda bu bölgede dekupaj çalışmaları başlar. Ama bu çalışmanın kamu tarafından mı özel sektör tarafından yapılacağını bilemiyoruz. Neticede açılacak.”

 




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI