Bugun...



Şehit Uzmanı Dalgıçlar Buldu

Munzur Çayına Düşerek Kaybolan Afşinli Askerin Cenazesi Bulundu

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2020 02:59

Şehit Uzmanı Dalgıçlar Buldu

Tunceli'de 45 gün önce eğitim sırasında botun alabora olması sonucu Munzur Çayı'na düşerek kaybolan Afşinli Uzm. Çvş. Yılmaz Güneş'in cenazesine baraj gölünde arama yapan dalgıçlar tarafından ulaşıldı.

                17 Mart 2020 tarihinde meydana gelen olayda, Ovacık karayolu Anafatma Köprüsü mevkisinde Munzur Çayı'nda eğitim sırasında içinde 4 askeri personelin bulunduğu rafting botu devrilmiş, 3 personel kendi imkanlarıyla kıyıya çıkmış, 36 yaşındaki Afşinli uzman çavuş Yılmaz Güneş ise çaya düşerek kaybolmuştu.

17 Mart’tan beri aralıksız süren arama çalışmaları 44.gününde Munzur Çayı ve Uzunçayır Baraj Gölü'nde devam etti. JÖAK, JAK ve SAK ekipleri, Munzur Çayı'nda botlarla arama yaparken Adana, Elazığ, Adıyaman dahil bir çok ilden gelen dalgıç polisler de görüş mesafesinin olduğu alanlarda dalış yaparak destek verdi.

AFAD, emniyet, jandarma ve gönüllülerinde destek verdiği çalışmalarda Munzur Çayı'nda su altı kameralar da kullanıldı. Arama çalışmalarında dalgıç polisler, Munzur Çayı'nın bağlantı kolu olan Uzunçayır Baraj Gölü'nün Atatürk Mahallesi tarafında kayıp uzman çavuş Güneş'in cenazesine ulaştı. Güneş'in naaşı, baraj gölünden kurtarma ekiplerinin desteğiyle dışarı çıkartılarak Tunceli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan kesin kimlik tespitinde cesedin kayıp uzman çavuş Yılmaz Güneş'e ait olduğu belirlendi.




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI