Bugun...



Mine Başarılarını Taçlandırdı

Elbistanlı “Mutfak Mucidi” Kariyer Basamaklarına İlk Adımını Attı

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2021 22:11

Mine Başarılarını Taçlandırdı

Fransa’nın Marsilya şehrinde eğitim gören, sıvı deterjanları tablete dönüştüren ve bulaşıkta adeta devrim yaratarak “Mutfak Mucidi” yakıştırması yapılan Elbistanlı öğrenci, Proje Birincilik Ödülünü ve Yüksek Kimya Mühendislik Diplomasını alarak başarılarını taçlandırdı.

                Elbistan Gündem Haber ile kamuoyuna aktarılan özel haberde, Fransa’nın Marsilya şehrinde eğitim gören Elbistanlı öğrenci, evlerde ve işyerlerinde temizlikte kullanılan sıvı deterjanları minik tabletler haline dönüştürerek büyük bir projeye imza atmış “Bulaşıkta Devrim” niteliğinde bu başarı Fransa’da büyük hayranlıkla karşılanmıştı.

Marsilya şehrinde yaşayan ve Marsilya Türk Federasyonları Başkanı İlyas Yılmaz’ın kızı olan Mine Yılmaz, okulunda gerçekleştirdiği proje ile büyük yankı uyandırmıştı.  Elbistanlı öğrenci Mine Yılmaz, gerçekleştirdiği proje ile ev temizliğinde kullanılan sıvı deterjanları suya atılacak tablete dönüştürmüştü.

Marsilya’da Ecole National Superieur De Chimie De Montpelier Okulunda eğitim gören Elbistanlı “Mutfak Mucidi” Mine Yılmaz, projesini hayata geçirmesiyle okulun ve bölgenin dikkatlerini üzerinde toplayan Elbistanlı Mucit, bu başarılı çalışması ile mutfaklarda yer işgal eden deterjan kutularının varlığına son verilmesine katkı sağlamış, ayrıca ekolojik anlamda daha temiz, sağlıklı ve doğal malzemelerin kullanılmasını ortaya çıkarmıştı.

Yaşanan bu gelişmeler ve eğitim sürecinin devamında Mine Yılmaz, Proje Birincilik Ödülü ile birlikte Yüksek Kimya Mühendislik Diplomasını alarak başarılarını taçlandırdı. Elde edilen başarıların ardından ST Electronics’te işe alınarak kariyerinin ilk basamağına ilk adımını attı.




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI