![]() |
Tweet |
Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, BOTAŞ’a ait ham petrol boru hattına vana takarak hırsızlık yapan 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Kamyon kasasına eklenen tankta 12 ton ham petrole el konuldu.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde son yılların en ilginç hırsızlık olayını Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ortaya çıkardı. 28 Nisan 2018 tarihindeki hırsızlık olayı ile ilgili olarak 2 kişi çaldıkları 12 ton ham petrolle yakalandı. Hırsızların BOTAŞ Boru Hattına vana takarak çalma işlemini gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.
İlginç hırsızlık olayı şöyle ortaya çıkarıldı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Karaçay Mahallesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Önleyici Kolluğun devriyesi sırasında yol üzerine park edilmiş bir kamyon şüphe çekti. Gece yarısı saat 02.00 sıralarında yaşanan bu olay üzerine kamyonda bulunan Sinan K. ile Beytullah B.’den de şüphe duyuldu.
Kamyon ve çevresinde yapılan arama ve incelemeler sonrasında kamyonun kasası içinde bulunan tankın içerisinde BOTAŞ Petrol Boru Hattından çalındığı ham petrol tespit edildi. Petrol hattına vana takan zanlıların hırsızlığı bu şekilde gerçekleştirdiği ortaya çıktı.
Şüpheli 2 kişi gözaltı ve ifade sürecinin ardından adli makamlara teslim edildi. Zanlılardan Sinan K. Tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hırsızlık olayında kullanılan kamyona ve başka bir araç ile 12 ton ham petrole el konuldu. Soruşturma devam ediyor.