|
Tweet |
Ne İstediniz Parklardan Kamelyalardan?
Millet Malı Düşmanları İş Başında!..
Elbistan’da, birçok park ve bahçelerde bulunan kamelyalar, çeşme havuzları ve banklar, kimliği belirsiz millet malı düşmanı kişiler tarafından zarar verildikten sonra yakıldı.
Pınarbaşı mesire alanı başta olmak üzere parklar ve mahalle aralarındaki alanlara zarar veren ‘park magandaları’ boş durmuyor. Kamelyaların banklarını söken ‘park magandaları’, ahşapları da çeşmelerin havuzunda yakarak geride büyük bir zarar bırakıyor.
İlçedeki birçok parkta yaşanan benzer olaylara vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Bu davranışın insanlıkla bağdaşmayacağının altını çizen vatandaşlar, “Yazık günah. İnsan neden böyle bir şey yapar ki? Size ne zararı var o bankların, kamelyaların. Halkın nefes aldığı ortak yaşam alanlarımıza yapılan bu hareketleri kabul etmek ya da hoş görmek mümkün değil” cümleleri tepkilerini dile getirdiler.
Elbistan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de; halkın ortak yaşam alanına zarar verenleri daha duyarlı olmaya davet etti.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda; “Elbistanlıların paralarıyla yapılan parklara, parklarda bulunan bank, kamelya ve çeşmelere zarar verme davranışlarının arttığını gözlemekteyiz. Unutulmamalıdır ki sosyal alanlarımıza ve parklarımıza bu yapılanlar, sadece çalışmalarımız ve verilen emeğe değil tüm hemşerilerimizin hakkına da verilmiş bir zarardır. Parklarımızın, tesislerimizin ve sosyal alanlarımızın kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar verilmesi, bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Elbistan’a ait olan bu hizmetlere zarar verenlere karşı tüm hemşerilerimizin duyarlılığına ve desteklerine ihtiyacımız var” denildi.
Çimlere araçlarla çıkılmaması gerektiğini de hatırlatan Elbistan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, “Konteyner kentlerdeki musluklar her gün çalınıyor. Araçlarla çimlere çıkanlar, otomatik sulama sistemlerine zarar veriyor. Umumi tuvaletlere, duvarlara sprey boyalarla yazılar yazılıyor. Her gün 60 kişi, bu zararların tamiratı için uğraşıyor. Lütfen sosyal alanlarımıza zarar vermeyelim, temiz ve titiz kullanalım. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmış olup, ekiplerimiz de inşallah en kısa sürede zarar gören yerleri tamir edecek ve parklarımız eksisinden de güzel olacaktır” ifadeleri kullanıldı.
