![]() |
Tweet |
Elbistan İtfaiye Müdürlüğü 90. kuruluş yıldönümünü kutladı. Elbistan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Personeli, kuruluş yıldönümü nedeniyle ilçe merkezinde araçlarıyla konvoy düzenledi. Konvoy vatandaşlar tarafından alkışlarla ve takdirle karşılık gördü. İtfaiye Müdürü Lütfi Demir, 56 kişilik personel ile özverili çalışmalar içinde odlularını kaydederek, “Tek sıkıntımız asılsız yapılan ihbarlar. Yüzde 1 ihtimal bile olsa asılsız ihbarı değerlendiriyoruz. Biz hizmet için varız” dedi.
Elbistan İtfaiye Müdürlüğü 90. yıl kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ilk töreni İtfaiye Müdürlüğünde gerçekleştirdi. Özverili ve başarılı çalışmaları ile Elbistan halkının ve bölge insanının canını ve malını her alanda korumaya çalışan itfaiyeciler, tüm hazırlıklarını tamamlayarak gazetecilere günün anısına güler yüzle hatıra pozu verdiler.
Çalışmalar ve hizmet sunumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Elbistan Belediyesi İtfaiye Müdürü Lütfi Demir şunları söyledi:
“Sadece Elbistan merkez değil bölge insanımızın da hizmetindeyiz. Her gün her saat göreve hazır olarak bekliyoruz. Amacımız insan sağlığına ve malına zarar gelmemesidir. Elbistan İtfaiye Müdürlüğü olarak 56 kişilik bir personelimiz var. 3 arazöz, 2 kurtarma aracı, 1 yüksek merdivenli kurtarma aracı ve 2 ambulans ile hizmet sunumu yapıyoruz. Yangın dışında kaza gibi birçok olayda insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben ve 56 arkadaşım 365 gün 24 saat halkımızın hizmetindeyiz.
Kuruluşumuzun 90 yılında insanlarımıza yangın ve diğer kazalardan uzak sağlıklı ve güzel günler diliyoruz. Bu arada vatandaşlarımızdan en önemli ricamız asılsız ihbarlarda bulunmamalarıdır. Bu durumlarda gerçi yüzde 1 ihtimal ile olsa ihbarı ciddiye alıyoruz. Ancak bu sırada gerçek bir yangın ve olay olduğunda olay yerine ulaşıncaya kadar büyük zaman kaybı yaşanıyor. Asılsız ihbar ve 110 Yangın telefonunun lüzumsuz yere meşgul edilmemesini özellikle rica ediyoruz.”
Basına kuruluş yıldönümü değerlendirmesinin ardından tam donanımlı tüm araçlar ve personel Elbistan ilçe merkezinde kutlama konvoyu ile tur attı. Vatandaşlar itfaiyecilere sevgi gösterilerinde bulundu ve konvoyu alkış ve takdirle desteklediler.