Bugun...



Esat Şengül Güven Tazeledi

CHP Kahramanmaraş 36. Olağan Kongresi Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:16

Esat Şengül Güven Tazeledi

CHP Kahramanmaraş 36. Olağan Kongresi Necip Fazıl Kısakürek Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Tek liste halinde gerçekleşen kongrede mevcut başkan Esat Şengül güven tazeleyerek 3. kez başkanlığa seçildi.

Diğer kongrelere göre daha yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleşen CHP Kahramanmaraş 36. İl Olağan Kongresine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Binğöl, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Ankara Milletvekili Haydar Hakverdi, CHP Parti Meclisi Üyeleri Hüsnü Süslü, Perihan Karasu, Ali Öztunç, CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü, CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, CHP Kilis İl Başkanı Akif Perker, CHP Siirt İl Başkanı Nevaf Bilek, CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, Gençlik Kolları MYK Üyesi Gizem Taşın, CHP Kurtalan İlçe Başkanı Orhan Karataş, CHP Şahinbey İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın, CHP Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Ali Kılıç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, CHP İlçe Başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve yüzlerce partili katıldı.

36. Olağan Kongrede katılımcılara hitaben bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, kongre sürecini il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 13 Ocak'ta İstanbul İl Kongresi ile tamamlayacaklarını söyledi. Bingöl konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizim parti içi demokrasi anlayışımızın gereği, ilk aşamasından itibaren, demokratik süreci işletmek adına bir kongre takvimi işletiyoruz” diyen Bingöl, “İşte bizi diğer siyasi partilerden ayıran temel özelliklerden bir tanesi budur. Diğer siyasi partilerde yine bildiğiniz gibi tek adam anlayışı hüküm sürer. Orada demokratik süreç işlemez. O partilerin kongreleri adeta bir formaliteden ibarettir. Hiçbir yerde bir partilisi genel başkanlarının ve genel merkezlerinin önerdikleri ismin dışında aday olma cesaretini dahi gösteremez. Bizde ise birçok il ve ilçe kongresinde iki, üç ve dört adaylı demokratik süreçler işliyor. Bunu biz çok önemsiyoruz. Çünkü biz sosyal demokrat bir siyasi partiyiz. Bu bizim siyaset anlayışımızın gereğidir.

Demokrasinin işlemediği hiçbir ülkede özgürlükten bahsedilemez. Demokrasinin, tüm kuralları ile geçerli olmadığı ülkelerde baskı, dayatma, şiddet, ayrımcılık ve ötekileştirme vardır. Onun için demokrasiyi çok ama çok önemsemeliyiz. Bunu öncelikle kendi partimizde olabildiğince hayata geçirmek zorundayız.”

Şölen havasında ve büyük bir coşkuyla gerçekleşen kongrenin ardından 3. kez CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine güven tazeleyerek seçilen Esat Şengül, kendisine gösterilen ve güven ve teveccühten dolayı tüm partililere teşekkür etti.

Gerçekleşen CHP Kahramanmaraş 36. İl Olağan Kongresinde Yönetim Kurulu Üyeliklerine: Esat Şengül (Başkan), İbrahim Akbaba, Şevki Akgün, Ergün Arslanhan, Sakine Tüzün Bağlar, Ayşe Bulut, Mustafa Çağşar, Mehmet Değilmez, Hülya Doğuç, Ahmet Göde, A. Sema Güney, Hüseyin İbili, Semiha Kaya, Hacı Kaya, İnan Kesen, Sait Karabörk, O. Murat Muratdağ, Merve Narlı, Salman Özdemir, Hasan Özbolat, Ö. Erol Paksoy, Arif Şişman, Kezban Taşın, n. Elvin Tukay ve Ali Zabun;

İl Disiplin Kurulu Üyeliklerine: Suna Bozok, Mukaddes Baltacı, Alaaddin Çiftarslan, Emin Çuhadar, Mustafa Kalın, Yusuf Küçük, Tuncay Narlı, Kadriye Orhan, Nuriye Özdemir;

Kurultay Delegeliklerine: Cuma Akpınar, H. Mehmet Aksoy, Ahmet Akkuş, Barış Arslan, Ünal Ateş, Sevgi Cinpolat, Özkan Çetin ve Alaaddin Çiftarslan seçildiler.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI