Bugun...



Mutlucan Şeker Umut Dağıttı

AK Parti Elbistan İlçe Başkanlığı Mutlucan Elbistan Şeker Fabrikasını Ziyaret Etti

facebook-paylas
Güncelleme: 26-07-2018 18:40:58 Tarih: 26-07-2018 14:48

Mutlucan Şeker Umut Dağıttı

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Elbistan Şeker Fabrikası’nı devralan Mutlucan Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Mutlu’yu ziyaret ederek istihdam ve yeni yatırım konularında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Mutlucan Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Mutlu, fabrikanın modernizasyonu konusuna ağırlık verdiklerini, Elbistan’da üretilen şekerin de ihraç edilmesi için gerekli girişimlere başladıklarını söyledi. Mutlu, fabrika bünyesinde yörede yetişen ürünlerin işlenebileceği yeni yatırımların da gündemlerinde olduğunu dile getirdi.

Mutlucan Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Mutlu, değerlendirmelerinde şunları söyledi:

REVİZYON İŞLEMİ KISA BİR SÜREDE BİTECEK

“11 Temmuz’da fabrikamızın devrini gerçekleştirdik. 12 Temmuz’da fiili devir işlemleri için fabrikamıza geldik. Resmi işlemleri tamamlamış bulunmaktayız. Fabrikamızın modernizasyonu ile ilgili çalışmalarımız var. İyileştirmelerimiz var. Çiftçilerimizle başlangıç sürecimiz, şekerin ambara yüklenmesine kadar geçen süreçle alakalı müteahhit firmalara yapıp verilecek işlerimiz var. Bunlarla ilgili görüşmeler yapıyoruz. İnşallah el birliği ile bu 2 ay süreci hızlandırıp, çiftçi kardeşlerimizin mağduriyetini en minimize hale getirmek için hızlı bir şekilde kampanya sürecimizde hızlanacağız. Revizyon sürecini kısa bir süre içerisinde bitireceğiz. Pancarımızın getirilip işlendikten sonra bunun satışını gerçekleştireceğiz.

BAZI KAPASİTELER ARTIRILACAK

İlk başta fabrikanın eski kısımları var. Çünkü 1985 model. Bazı kapasitelerin artırılması gerekiyor. Maliyetlerin düşmesi amaçlı. İlk başta pancar alım kısmının saatlik randevu ile bunu 4-5 saate indirip çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi gibi çalışmalarımız var. Paketleme tesisi belki 2-3 sene içerisinde yapılacak bir tesis düşünüyoruz. İhracatla ilgili çalışmalarımız var. İskenderun Limanı’ndan konteynır bazlı ürün ihraç etmek istiyoruz.

15 ÜLKE İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Yatırımlarla alakalı yörenin ürünleri olan ayçiçeği fabrikası, cin mısır fabrikası olabilir. Hayvancılıkla ilgili çalışmalarımız olacak. 15 ülkedeki müşterilerimizle görüşme halindeyiz. Rusya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan Suriye, Irak gibi komşu ülkelerinde böyle bir talepleri olacak bizden. Bu süreçte hep birlikte yolumuza devam edeceğiz.”

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur ise, mevcut personelin mağdur edilmemesi ve yeni istihdam noktasında bölge insanının tercih edilmesi konusuna ağırlık verdi. Sungur, şunları söyledi:

İŞÇİLERİN MAĞDUR EDİLMEMESİ İSTİŞARE EDİLDİ

“Elbistan Şeker Fabrikasını alan Mutlucan Şeker A.Ş.’yi ziyaret ederek hem hayırlı olsun hem de Elbistan’ımızdaki yapılacak olan yatırımlarda görüşlerini almak. Daha önce de beyan ettiğimiz gibi kendileri ile istişare ettiğimiz konulardan biri şuydu: Elbistan Şeker Fabrikası’nda çalışan işçilerimizin hiçbir şekilde mağdur edilmemesi konusunda bu mağduriyetin minimum seviyede olması konusunda istişarelerimiz oldu.

DESTEK SÖZÜ ALINDI

Kendileri de sağ olsun bu konuda destek vereceklerini söylediler. İkinci olarak bundan sonraki herhangi bir personel istihdam edildiğinde bölgemiz insanından istihdam yapılacağına dair görüşmelerimiz oldu. Bölgemize farklı yatırımlar yapacaklarını beyanda bulundular. Biz kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz.”  




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YUKARI YUKARI