Bugun...



Alkışlar Berber ve Kuaförlere

Elbistan Berberler ve Kuaförler Derneği’nin geleneksel ve anlamlı güzelliği Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzurevinde bir kez daha gerçekleşti

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:08

Alkışlar Berber ve Kuaförlere

Elbistan Berberler ve Kuaförler Derneği’nin geleneksel ve anlamlı güzelliği Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzurevinde bir kez daha gerçekleşti. Bayan ve erkek kuaförler, huzurevinin yaşlı misafirlerini ziyaret ederek, tıraş, saç ve cilt bakımlarını gönül ve sevgi birliği içinde ortaya koydular. Dernek Başkanı Mükremin Alagöz, geleneksel güzellik adına yaptığı değerlendirmede, “Büyüklerimize karşı insanlık adına saygımızı, sevgimizi ortaya koyduk” dedi.

                Elbistan’da faaliyet gösteren bayan kuaförleri, Elbistan Nuri Taphasaoğlu Huzurevi Müdürlüğü’nde kalan yaşlılara Ramazan Bayramı öncesi saç kesimi ve bakımı yaptı. Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzurevi’nde kalan yaşlı bayanların saç ve cilt bakımları, ilçede faaliyet gösteren gönüllü bayan kuaförler tarafından, ücretsiz olarak yapıldı. Bayan kuaförler, huzurevindeki onlarca bayanın Ramazan Bayramına en iyi şekilde hazırlanması için uzun uğraşlar verdi. Gönüllü bayan kuaförler, özel olarak ilgilendikleri yaşlı bayanların isteklerini de kırmayarak, kendi talepleri doğrultusunda saç kesimi, bakımı ve cilt bakımı yaptılar.

Huzurevindeki bu özel hizmetle ilgili olarak değerlendirme yapan Elbistan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mükremin Alagöz, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“İlçemizdeki gönüllü bayan kuaförlerimiz, bayram öncesinde huzurevindeki yaşlılarımızın istedikleri gibi saç kesimini yapıyorlar. Ayrıca saç ve cilt bakımlarını herhangi bir ücret talep etmeden gerçekleştirdiler. Daha önce de aynı şekilde burada kalan yaşlılarımıza hizmet sunmuştuk. Bu çalışma sonrasında onların çok mutlu olduklarını gördük. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.

Yaşlılarımızla beraber olmak çok önemli. Çünkü yaşlılarımızın bizim bu zamana gelmemizde çok önemli emekleri var. İnsan doğumundan ölümü arasına her zaman sevgiye, saygıya, hürmete muhtaç bir varlıktır. Biz Türk milleti olarak örf, adet ve göreneklerimiz gereği yaşlılarımıza ve büyüklerimize sevgi, saygıyı önemseyen bir toplumuz. Çünkü yaşlılar geçmişteki bilgi, birikim ve becerilerini bizim nesillere aktaran bir meşaledir. Gerçekten onlar çok büyük deneyimler geçirdiler. Yaşlılarımız, bu deneyimlerini, örflerini, adetlerini, geleneklerini gelecek nesillere aktarma noktasında önemli bir görev üstleniyorlar. Bu vesile ile biz de yaşlılarımıza ne yapsak azdır.”







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI