Bugun...



Doğanköy Halkı Cami İçin Seferber Oldu

6 Şubat Elbistan Depreminde Yıkılan İmece ile Yapıldı

facebook-paylas
Tarih: 14-06-2024 02:26

Doğanköy Halkı Cami İçin Seferber Oldu

Doğanköy Halkı Cami İçin Seferber Oldu

Elbistan’a bağlı Doğan Kasabasında 6 Şubat 2023 Elbistan Depreminde yıkılan cami ve minarenin yerine hayırseverler ve kasaba halkının el birliği ile yaptırılan cami ibadete açıldı.

6 Şubat 2023’teki Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki deprem,  ilçede 1000’e yakın can kaybına yol açarken çok sayıda bina da yerle bir olmuştu. Depremde, ibadethaneler de yıkılmış ya da ağır hasar almıştı. Bunlardan biri de ilçeye bağlı Doğan Kasabasında bulunan Doğanköy Cami’ydi. Cami ve minaresi ağır hasar aldıktan sonra kontrollü olarak yıkıldı.

Mahalle halkı ise, uzun yıllardır ibadet ettikleri caminin yerine yenisini yapmak için kolları sıvadı. Kasaba halkının karınca kararınca katkı sunduğu cami projesine, hayırseverler de önemli destek verdi. Cami ve minaresi, kısa sürede tamamlanarak ibadete hazır hale geldi. Doğanköy Cami’nin ibadete açılması için tören düzenlendi. Törene, Elbistan Belediye Başkanı Av. Erkan Gürbüz, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Tontuş, Elbistan İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar, Mahalle Muhtarı Ercan Ceran ve mahalle halkı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan törende selamlama konuşması yapan Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz ve Elbistan İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar, caminin yapımındaki katkı ve desteği olanlara teşekkür etti.

Doğan Muhtarı Ercan Ceran; mahalle halkıyla el ele vererek hayırseverlerin de desteğiyle asrın felaketinin yaralarını sardıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından caminin açılış kurdelesi İl Müftüsü Müftü Kotan’ın duasıyla birlikte yapıldı. Öğle namazı sonrasında da katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI