Bugun...



Göçük Küçük Endişe Büyük

Nisan ayında Doğan’da meydana gelen, büyük korku ve heyecan yaratan meçhul göçük alanında Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun incelemelerde bulunarak, göçük hakkında araştırma yapan MTA görevlilerinden bilgiler aldı.

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 19:59

Göçük Küçük Endişe Büyük

Nisan ayında Doğan’da meydana gelen, büyük korku ve heyecan yaratan meçhul göçük alanında Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun incelemelerde bulunarak, göçük hakkında araştırma yapan MTA görevlilerinden bilgiler aldı. Ağaçları içine çekecek kadar derin olan meçhul göçüğün nedeni yapılan bilimsel araştırmaların sonunda açıklanarak kamuoyu ile paylaşılacak.

                Doğan Beldesinde EÜAŞ İşçi Lojmanlarında Doğan İlkokulu ve Orta Okulunun ihata duvarının yanında 30 metre derinliğinde ve 5 metre çapında meydana gelen esrarengiz göçük büyük korku yaratmıştı. Meydana geliş sebebi bilinmeyen meçhul göçük toprağın üzerinde bulunan ağacı içine çekmiş, olay yerinde incelemelerde bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, AEL İşletme Müdürlüğüne, MTA Bölge Müdürlüğüne ve ÇÜ’ye gerekli incelemeler için talepte bulunmuştu.

                MTA Bölge Müdürlüğünden gelen teknik ekip çalışmalarını sürdürürken Kaymakam Akkoyun görevlilerden gelinen nokta ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kapsamlı ve geniş çalışmalarının ardından korkutan göçüğün sebebi açıklanarak kamuoyu ile paylaşılacak.

                Şu anda meçhul ve korkutan göçük hakkında inceleme ve çalışmalar devam ederken Jeofizik uzmanları gelinen nokta ve olay sebebi hakkında ekip halinde araştırmalarını sürdürüyorlar. Olayın meydana gelmesinin ardından göçüğün yakınında bulunan Doğan İlkokulu ve Doğan Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler güvenlik ve tedbir amaçlı bölgede bulunan diğer okullara gönderildi ve eğitim yılını diğer okullarda tamamladılar.

                Görenlerin hayrete düşüren göçük olayında oluşan derinlik toprak üzerinde bulunan ağaçları içie çekmişti. Doğan sakinleri ve göçüğü yakından görme fırsatı bulanlar ise yaptıkları yorum ve değerlendirmelerde “Göçük Küçük Ama Korku Büyük” sözleriyle endişelerini dile getirmişlerdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI