Bugun...



Gürbüz: “Mücbir Sebep Hali Uzatılsın”

CHP Elbistan Esnafının Derdine Derman Arıyor

facebook-paylas
Tarih: 01-09-2024 18:42

Gürbüz: “Mücbir Sebep Hali Uzatılsın”

CHP Elbistan Esnafının Derdine Derman Arıyor

Gürbüz: “Mücbir Sebep Hali Uzatılsın”

CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Onur Gürbüz, afetzede esnafların ayakta kalma mücadelesi içinde olduğunu belirterek, mücbir sebep halinin en az 2 yıl daha uzatılması gerektiğini söyledi.

Mücbir sebebin uzatılmaması durumunda esnafların birçok vergi ve borç kalemiyle yüzleşmek zorunda kalacağını dile getiren Başkan Onur Gürbüz, “Esnafın bu ağır yükü kaldırmaya gücü yok” dedi.

Elbistan ekonomisinin depremde aldığı yara nedeniyle darboğazdan çıkamadığını vurgulayan CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Onur Gürbüz, “6 Şubat depremlerinden sonra şehrimizde halen olumsuzluklar devam etmektedir. Özellikle esnaf ve iş dünyasıyla ilgili halen çözülmeyi bekleyen birçok problem söz konusu. 6 Şubat depremlerinden sonra şehrimizin büyük bir bölümü, büyük bir şantiye haline dönüştü. Altyapı ile ilgili olarak çok büyük problemler var ve devam ediyor. Esnaflar 21 metrekarelik kontenyerlerde ayakta kalmaya, yaşam mücadelesi vermeye çalışıyorlar. Şehrin içerisinde kalan bazı sağlam binalar rezerv alan kapsamına alınıp yıkılmak isteniliyor. İşte bütün bunların neticesinde gezdiğimiz, dolaştığımız, derdini dinlediğimiz esnafımızın birçok sorunu var. Yetkili makamların sorunları mutlaka çözüme kavuşturması, değerlendirmesi gerekiyor” dedi.

Başkan Onur Gürbüz, esnafa nefes aldıracak önerilerini ise şu şekilde sıraladı:

“Acil bir biçimde, mutlak suretle Elbistan'da mücbir sebep halinin 2 yıl daha uzatılması gerekmektedir. İş yapamayan, evine ekmek götürmekte zorlanan esnaflarımız için sigorta ve vergi borçlarının taksitlendirilmesi, hatta 2023 yılına ait ve depremde iş yeri yıkılan insanların bu borçlarının silinmesi gerekmektedir.”




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI