Bugun...



Karın Tıkadığı Kombi Bir Cana Mal Oldu

Kombi Bacasından Sızan Karbonmonoksit Gazı Can Aldı

facebook-paylas
Tarih: 13-01-2026 23:43

Karın Tıkadığı Kombi Bir Cana Mal Oldu

Kombi Bacasından Sızan Karbonmonoksit Gazı Can Aldı

Karın Tıkadığı Kombi Bir Cana Mal Oldu

Elbistan'da, kar kütlesinin düşmesi sonucu yerinden çıktığı değerlendirilen kombi bacasından içeri sızan karbonmonoksite maruz kalan 66 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

               Olay, Yeşilyurt Mahallesi Veysel Karani Caddesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Kar yağışının etkili günlerde çatıdan düşen kar kütlesi, 66 yaşındaki Emine Bucak ve ailesinin ikamet ettiği dairenin kombi bacasının 'kuşluk' adı verilen parçasını kırıp bağlantısının çıkmasına sebep oldu.

Evden kombi borusu ile dışarı atılması gereken karbonmonoksit gazı tıkanıklık nedeniyle mutfak ve evin diğer odalarına yayıldı. Bucak ve diğer aile fertleri de bu zehirli gaza maruz kaldı. Sabah saatlerinde uyanan aile fertleri, Bucak'ı hareketsiz şekilde buldu. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesiyle eve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bucak, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Talihsiz kadının cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Kahramanmaraş Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Başlatılan soruşturma çerçevesinde diğer aile fertlerinin baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetlerinin olduğu belirlendi. Olayın karbonmonoksit gazı kaynaklı olabileceği değerlendirildi. İkamete Armadaş ve polis ekipleri gönderildi. Yapılan incelemede, kombi bacasının yerinden çıktığı tespit edildi. Soruşturmanın bu yönde sürdüğü öğrenildi.

Yetkililer ise, özellikle kış aylarında kombi bacalarının sürekli kontrol edilmesi ve menfezin de kesinlikle kapatılmaması uyarısında bulundu.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI