Bugun...



Maraş-Yurt İstanbul’u Salladı!

Kahramanmaraşlılar İki Bin Kişilik Salona Sığmadı

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:15

Maraş-Yurt İstanbul’u Salladı!

İstanbul'da Kahramanmaraşlıların en yoğun nüfusunun yaşadığı ve Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında 6.sırada bulunan Esenyurt'ta kurulan Maraş Yurt Derneği’nin tanıtım töreni adeta şölene dönüştü. Tüm Kahramanmaraşlıların davet edildiği dev organizede spor salonu adeta doldu taştı.

Kahramanmaraş'ın İstanbul’da kurulan 6. il derneği olan Maraş Yurt Derneği kurulduğu günden tanıtım programına kadar geçen çok kısa sürede binlere ulaşmayı başardı. İstanbul'da gerçekleşen tanıtım programında davetliler 2 bin kişilik salona sığmadı. İstanbul'da faaliyet gösteren Kahramanmaraş il, ilçe ve mahalle derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de katılım sağladığı organizede Kahramanmaraşlı Sanatçılar Şevket Gürlek ve Cemile Sönmez sahne aldı.

Katılımlarıyla Esenyurt'ta kurulan Maraş Yurt Derneği’nin dev organizasyonunda; Andırın Dernek Başkanı Hamdi Çam, Afşin-Der Başkanı Ahmet Ardıç, Elbistan-Der Başkanı Şeyh Hamit Güneş, Trab-Mar-Der Başkanvekili Eyüp Kadir Kılcı, Kent Maraş-Der Başkan Yardımcısı Zeki Bahçe ve Halk Ozanı Recep Tecirli, Türkoğlu Derneği Kurucu Başkanı Ali Kalli, Büyüktatlı-Der Başkanı Ali Kara, Küçüktatlı-Der Başkanı Mehmet Barel, Arıtaşlılar Dernek Başkanı Adem Çelik, Elbistan Gönül Birliği Başkanı Hüseyin Bozdoğan, Başhekim Bahadır Kozanoğlu, Elbistan Grup Yönetim Kurulu Mehmet Buğday ve Güngören Güneştepe Dernek Başkanı Fevzi Erkan yer aldılar.

Kurucu Başkan Ali Uslu organize ilgili olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Memleketimiz Kahramanmaraş'ın Maraş'ını, kurulduğumuz ilçe olan Esenyurt'un da Yurt'unu alarak Maraş Yurt Derneğimizi kurduk. Bilindiği üzere Esenyurt'ta il, ilçe ve belde derneğimiz yoktu. Biz 3 kişi olarak yola çıkarak 5-10-20-50 kişilik gruplar halinde toplantılar yaptık. Ve nihayetinde Esenyurt'ta il ve tüm ilçelerimizden hemşehrilerimizi kucaklayan derneğimizin kurduk. Esenyurt'ta yaklaşık 20 Bin hemşehrimiz ikamet ediyor, yaşıyor. Burada yaşayan tüm Kahramanmaraşlılara ulaşmak istiyoruz.”

Maraş Yurt Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Kocaoğlu da konuşmasında;”Ev ev, sokak sokak gezerek hemşehrilerimizi tespit etmeye çalıştık.Başarılı olduk mu şükürler olsun.Mahalle toplantıları organize ettik.Kahvaltılarda buluştuk ve bugün Maraş Yurt Derneğimizin tanıtımında tüm hemşehrilerimizle buluştuk” dedi.

İstanbul'da yaşayan Elbistanlılar Gönül Birliği Başkanı Hüseyin Bozdoğan ise şu ifadelere yer verdi:

“Çok olumlu ve yerinde bir karar alınarak İstanbul'un en büyük ilçesinde hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı Esenyurt'ta MARAŞ YURT DERNEĞİ'nin kurulmuş ve bizleri bugün 2 bin kişilik bir salonda buluşturması yerinde, doğru bir kararla ve talepler doğrultusunda kurulduğunu yaşayıp görmüş olduk.”

Kahramanmaraşlı Türk Halk Müziği Sanatçısı Cemile Sönmez ise duygularını,”İstanbul'da hemşehrilerimiz dernekleşmenin ve birlikten kuvvetin güçlü birlikteliklerin sağlandığının farkına varmasıyla her semtte ilçe de bir derneğimiz kurulmaya başladı. Biz sanatçılar olarak hemşehrilerimizin her programında sahne alarak da yanlarında yer almaktan onur duyuyorum” sözleri ile dile getirdi.Cemile Sönmez sahne de Maraş türküleriyle 2000 kişilik salona türkü ziyafeti sundu.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI