![]() |
Tweet |
Eylülde Halka Hizmete Sunulması Hedefleniyor
Nurhak’ta Doğalgaz Sevinci
Nurhak, beklenen ve arzu edilen bir mutlu güne ev sahipliği yaptı. Gerçekleşen doğalgaz temel atma töreni ile Nurhak hak edilen hizmet için gün saymaya başladı.
Nurhak’ı doğalgaz konforuyla buluşturacak proje için ilk kazmanın vurulması dolayısıyla geniş katılımlı bir tören düzenlendi. ARMADAŞ Genel Müdürü Alişan Arıkan, Eylül sonunda doğalgaz için hizmet sunmaya başlayabileceklerini kaydetti.
Nurhak’ta düzenlenen törene, Nurhak Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, Ekinözü Kaymakamı Muhammed Huzeyfe Onur, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Vahit Kirişçi ve Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Ekinözü Belediye Başkanı Harun Vicdan, Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, siyasi partilerin temsilcileri, sivil topum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Nurhak’ta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve ARMADAŞ iş birliği yürütülen yoğun çalışmanın ardından, konut ve iş yerlerine doğal gaz ulaştırılacak. Bölgesel projeler bütçeden 500 milyon TL harcama yapılacak. İlçedeki konut ve iş yerlerini doğal gazla buluşturmak için dökme LNG kullanılacak. Doğal gaz, tankerlerle taşınarak ilçedeki depolama tesisine aktarılacak ve buradan da hatta verilecek.
ARMADAŞ Genel Müdürü Alişan Arıkan temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Nurhak’ın 1-1,5 ay içerisinde doğal gaz kullanabilecek seviyeye gelecek. İl genelinde 260 bin abonemiz var. Depremden dolayı 40 bin abonemiz eksildi. Nurhak’a, coğrafi konumları itibariyle boru gazı getirmek çok zor. Bir an önce gaz verilsin diye taşımalı sistem kullanacağız. Nurhak için özel bir izin alındı. Bölgeye yaklaşık 200 milyon liralık bir yatırım öngörüyoruz. Çok kısa sürede de bu yatırımı tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
Nurhak için önemli bir hizmete kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadıkları ifade eden Belediye Başkanı İlhami Bozan, “Nurhak’ın kalbi ısınacak, geleceği aydınlanacak. Çalışmalar yoğun bir şekilde başladı ve devam ediyor. Tüm halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.