Bugun...


Adnan Güllü

facebook-paylas
ATATÜRK’ÜN YAŞAMINDAKİ SIRLAR (2)
Tarih: 04-09-2018 22:31:00 Güncelleme: 04-09-2018 22:31:00


BİNECEĞİ UÇAK DÜŞTÜ

Uçakların ilk deneme ve geliştirme dönemleriydi. Fransa‘da yapılan bir uçak gösterisinde, birçok ulusun temsilcileri arasına Osmanlı Ataşesi olarak Mustafa Kemal’de katılmıştı. Gösteriyi izleyenler, sırasıyla uçağa bindirilerek gezdiriliyorlardı. Sıra Mustafa Kemal’e geldiğinde, gösteride bulunan ve genç ataşenin komutanı olan şahıs, birden endişeye kapılarak Mustafa Kemal’in uçağa binmesine engel oldu.

Öteki temsilcilerle uçmaya başlayan uçak kısa bir süre sonra düştü ve içindekilerden hiç birinin sağ kalmadığı görüldü. Atatürk’ün doğumundan ölümüne kadar koruyan gizemli bilinmeyen güçler burada da devreye girerek, mutlak ölümle sonuçlanacak bu olaydan kendisini uzak tutmuşlardır. Çünkü Mustafa Kemal’i Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmak görevi bekliyordu.

SECCADE ÜZERİNDEKİ SIR 

Bilindiği gibi Hint Halkı, ulusal kurtuluş savaşında, Atatürk’ü ve Türk halkını yalnız bırakmadı. Maddi ve manevi olarak Türk halkının yanında yer aldı. Kurtuluş Savaş’dan yıllar sonra 1929 yılında bir Hintli Mihrace, Atatürk’ü Para Palas’daki  101 nolu  odasında  ziyaret etti. Kimliği ile ziyaret nedeni günümüze kadar sır olarak kalan Mihracenin Atatürk’e sunduğu hediyenin kendisinde de bir sır gizliydi.

Bu hediye, altın sırma işli, Hint işi bir ipek seccadenin üzerindeki desende, bir şamdanın asılı olduğu bir düz kemeri, her iki yanında birer güvercinin bulunduğu beş kubbeli bir diğer kemerin çevrelediği görülüyordu. Bordür motifi, fillerden oluşuyordu. Desenin en ilginç unsuru ise, her, iki kemerin arasındaki, dal kıvrımı ve gül motifleriyle süslü boşlukta yer alan, roma rakamlı bir saat kadranıydı. Bu saat 09.08.’i gösteriyordu. Esrarengiz Mihracenin ziyaretinden 9.yıl sonra, Atatürk, hepimizin bildiği gibi seccadede işlenmiş olan saatte, fakat üç dakika farkla 9’u 5 geçe vefat etti.

O zaman anlaşıldı ki ipek seccade üzerinde bir sır mesajı taşımakta idi

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞININ OLACAĞINI GÖRDÜ

Çok gizemli bir kişiliği ve ileri görüşlülüğü olan Atatürk ‘ün sağlığında, geleceğe ilişkin olarak yaptığı bazı tahminler, daha ziyade birer kehanet niteliğindedir. Atatürk, daha 1931 yılında 2’inci Dünya Savaşının patlamasının yakın olduğunu ve bu konudaki düşüncelerini general “Mc.Arthur’a” şöyle anlatmıştır.

“Versay Anlaşması,Birinci Dünya Savaşına yol açan nedenlerden hiç birini ortadan kaldırmadı.Tersine,rakipler arasındaki uçurumu büsbütün derinleştirdi,şimdi içinde yaşadığımız barış dönemi,sadece ateşkesten ibarettir.Bence dün olduğu gibi yarında Avrupa’nın geleceği Almanya’nın alacağı tavra bağlıdır. Fevkalade bir dinamizme sahip olan 70 milyonluk çalışkan ve disiplinli millet, üstelik milli ihtiraslarını kamçılayarak siyasi bir akıma kendini kaptırdı mı, er geç Versay Anlaşmasını tasfiyeye girişecektir.”    

Atatürk, bu sözleri söylerken, Hitler henüz Almanya’da iktidarı ele geçirmemişti. Ne var ki ATATÜRK Almanya için böyle bir tehlikenin varlığını görmüş, Alman Halkının milliyetçi duygularını ırkçılıkla körükleyen Hitler Nazizminin “Avrupa kıtasını hemen işgal edebilecek bir orduyu kısa zamanda kuracağını “ beyan etmişti. Atatürk, hayatının sonlarına doğru da şöyle diyordu “ Bir dünya savaşı yakındır, bu savaş sonucunda dünyanın durumu ve dengesi baştanbaşa bozulacaktır.

Atatürk aynı şekilde Mussolin’ nin geleceği hakkında da ilginç açıklamalar yapmıştır .” Mussolini,bir maceraperesttir. Milleti bir uçuruma sürüklemektedir. Her tarafa saldırıyor beni Roma’ya davet etti. Antalya ‘da görüşelim cevabını verdim. Bu adam yüzünden çok şımarmış olan bir millete ders vermeyi çok isterdim, lakin yakında küçük bir millet onlara layık oldukları dersi verecektir ve şunu da hatırlatırım ki bir gün gelecek Mussollini kendi milleti linç edecektir “ Atatürk’ün bu kehanetlerinin tümü aynen belirttiği gibi gerçekleşti. Küçük bir millet olan Habeşistan İtalyanları bozguna uğrattı ve Mussolini kendi halkı tarafından linç edildi.

(Devam Edecek)

Adnan GÜLLÜ Eğitimci-Yazar ve Tarih Araştırmacısı          

Faydalanılan Kaynaklar. Tarih ve Kültür Dergisi. Fenomen Ansiklopedisi. Bilinmeyen Gizler Ansiklopedisi.



Bu yazı 2785 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI