Bugun...



“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ”

Izgın’da Söz Savunmanın Başkan Arslan’dan “BORU İSYANI” İddialarına Yanıt

facebook-paylas
Tarih: 18-05-2022 11:45

“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ”

Elbistan Gündem Haber’de yer alan ve büyük yankı yaratan, “Izgın’da Boru İsyanı” özel haberinin muhatabı olan Izgın Sulama Birliği Başkanı Ahmet Arslan, açıklama ve söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.  

Izgın Muhtarı Rahim Arslan tarafından yapılan açıklama ve iddialarda Izgın Sulama Birliğine ait sulama borularının satıldığını, Izgın Kasabasına ve çiftçilere ait olan sulama borularının satılamayacağını ifade ederek, yetkili kurumlardan konuya ve bölge tarımına sahip çıkılmasını talebinde bulunmuştu.

Konunun muhatabı olan Izgın Sulama Birliği Başkanı ve Izgın Eski Belediye Başkanı Ahmet Arslan ise karşı savunmasında konunun tamamen şahsi menfaatler için kullandığını dile getirerek, “Kullanılan borular 15 yıllık ve paslanması sebebiyle atıl durumdaydı. Sulamayı gerçekleştiren borulara asla dokunulmadı ve dokunulamaz. Ayrıca şu anda da sulama gerçekleşiyor. Eski ve işe yaramaz boruların satılması sulamaya engel değil. Diğer yandan atıl ve kullanılmaz durumundaki atıl boruların geliri Izgın Sulama Birliği hesaplarına yatırılacak ve yine sulama, elektrik ödeme gibi çiftçinin yararına kullanılacaktır” dedi.

Izgın Sulama Birliği Başkanı ve Izgın Eski Belediye Başkanı Seyit Ahmet Arslan, Izgınlı çiftçiler ile birlikte yaptığı basın topla                ntısında kamuoyuna yaptığı açıklamada, Izgın Sulama Kooperatifi hakkında basında çıkan iddiaların asılsız olduğuna ifade etti. Muhtar Rahim Arslan’ın iddialarına sert ifadelerle karşılık verdi.

Izgında çiftçilik yapan vatandaşları toplayarak basın açıklaması yapan Başkan Ahmet Arslan, Izgın sulama kooperatifine ait 15 yıldır kullanılmayan, çürümeye yüz tutmuş atıl sulama borularının, iki devlet memuru nezdinde 22 kişilik genel kurul üyelerinin 19’ unun katılımıyla gerçekleştirilen ve boruların satımına ilişkin alınan ortak karar belgesiyle kayıt altına alındığını kaydetti. Başkan Arslan, basında yer alan haberde Muhtar Arslan tarafından konu edinilen iddiaların tamamen asılsız, hayal ürünü ve geçmişe dayanan bir husumet ürünü olduğunu belirtti.

Basında bahsedildiği gibi bir durumun olmadığını, çiftçi vatandaşların hiçbir işine yaramayan boruların, usulüne uygun bir şekilde satıldığını ve elde edilen paranın,  tamamen çiftçi vatandaşlarımızın önümüzdeki dönem elektrik faturalarının ödenmesi doğrultusunda harcanmak üzere Izgın Sulama Kooperatifin Ziraat Bankası hesabına yatırıldığını belirtti.

Başkan Arslan, kendinden önce yapılan usulsüzlükleri bitirdiğini ve artık müsaade etmediğini bu asılsız iddia ve iftiraların menfaati kesilen şahısların karın ağrısı olduğunu kaydederek, iddialar ve iftiralarla ilgili tüm yasal yollara başvuru yaptığını söyledi.

Arslan, kamuoyu açıklamasında çarpıcı iddialarda bulunarak şu ifadelere yer verdi,:

“Ben kooperatifi 2014-2015 yıllarında Muhtar Rahim Arslan’ın babası olan Recep Arslan’a bıraktım. Ancak çiftçilerden makbuz karşılığı olmadan para tahsil ettiler. Ancak elektrik ödemelerini yapmadılar. Elektrik kesildi. 2016 yılında kuraklık yüzünden Hurman Çayının susuz kalması ve birlikte ödeme yapılmamasıyla birlikte 4-5 bin dönüm arazi kuraklıkla tehlikesiyle karşılaştı. Çiftçilerin bana gelerek yardım talepleri üzerine 120 Bin TL ödemeyi cebimde yaparak, Izgın arazilerini susuz kalmaktan kurtardım ve hala paramı da tahsil edemedim. Bunları tüm kasaba halkı biliyor. Buna rağmen bana iştira atılıyor.”

Toplantıya katılan kooperatif üyeleri, satış kararının Izgın Sulama Birliği ve çiftçinin menfaatleri doğrultusunda alındığını kaydederek Başkan Arslan’ın doğruları dile getirdiğini ifade ettiler. Çiftçilerde, çürümüş boruların satılmasının doğru bir karar olduğunu belirterek, bankaya yatırılacak boru parasının yine Izgın Sulama Birliği adına kullanılacağını söylediler.

Başkan Seyit Arslan, toplantıya yoğun olarak katılım sağlayan Izgınlı çiftçilere teşekkür ederek, “Bizlere güvenini, inancını ve desteğini esirgemeyen Izgınlı çiftçilerimize teşekkür ederim. Birileri çamur attı ama izi bile kalmadı. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz.               

 




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI