Bugun...



Ciddi Bir Enfeksiyonla Karşı Karşıyayız

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ünal Hayati Konuyu Değerlendirdi

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:08

Ciddi Bir Enfeksiyonla Karşı Karşıyayız

64. Dönem Turizm ve Kültür Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan’da yaşanan tarihi içme suyu skandalı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili gerekli kararlar verildi. Bundan sonraki sürecin nasıl yürütüleceğine ilişkin planlama yapıldı. Bir hafta içerisinde Elbistan'ımız suyunu rahat bir şekilde içebilecek konuma gelecektir” dedi.
                Ünal, günlerdir on binlerce kişiye hayatı zehir eden ve 50 bin kişinin zehirlenmeden etkilendiği ifade edilen olay hakkında şunları söyledi:

“ÇOK CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI VAR”

“Suyun alındığı keson kuyularına Ceyhan Nehrinden yaşanan sızmadan kaynaklı bir sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunun oluşturduğu çok ciddi bir sağlık sorunu var. Viral bir enfenksiyon. Norovirüs dediğimiz sudan bulaşan, bulaştıktan sonrada kişiden kişiye tokalaşma veya diğer temaslarla bulaşabilen viral bir enfenksiyonla karşı karşıyayız. Bununla ilgili kurumlar ile Su ve Kanalizasyon İşleri Başkanlığı duruma el koydu. Şuanda suyun kaynağında yaşanan sorunun giderilmesi için çalışmalar başlatıldı.

“1 HAFTA İÇİNDE SU İÇİLEBİLECEK”

Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ, olayın ilk başından itibaren süreci takip etti. Sağlık çalışanlarımız 72 saat uyumadan hizmet verdi. Sağlık sistemimizin ne kadar güçlü olduğunu gördük. Olayın ortaya ilk çıktığı andan itibaren Kahramanmaraş ve Elbistan’da Kriz Masası oluşturuldu. Bütün hızıyla bu süreç kontrol altına alındı. Bugün itibariyle sorunun kaynağı tespit edildi. Sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili gerekli kararlar verildi. Bundan sonraki sürecin nasıl yürütüleceğine ilişkin planlama yapıldı. Bir hafta içerisinde Elbistan'ımız suyunu rahat bir şekilde içebilecek konuma gelecektir.

“GENİŞ KAPSAMLI SORUŞTURMALAR BAŞLADI”

Vatandaşlarımızın bilmesi ve rahat etmesi için söylüyorum, meselenin sorumluları hakkında da adli soruşturma savcılık tarafından başlatıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de aynı zaman kendi içerisinde bir soruşturma başlattı.”







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI